Sömestr tatilinin bitmesiyle egitimlerine devam eden ögrencilerin bu dönemde saglikli beslenmeleri büyük önem tasiyor. Kis aylarinda zayiflayan bagisiklik sistemi için sabah kahvaltisinin önemini vurgulayan uzmanlar, çocuklarin dinç bir sekilde çalisabilm
Besleyici degeri oldukça yüksek olan süt, çocuklarin zihinsel ve bedensel gelisimi için oldukça önemli bir role sahiptir. Pandemi sebebiyle çogunlukla evde vakit geçiren ögrencilerin, bagisiklik sistemini güçlendirmeleri ve kis aylarinda hastaliklardan korunmalari için yeterli miktarda süt tüketmeleri gerektigine vurgu yapan uzmanlar, vücut direncini artirmak ve saglikli beslenmek için gün içinde iki bardak süt içilmesi gerektigini söylüyor.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Baskani Prof. Dr. Neriman Inanç, günde 2 bardak sütün zekâ gelisimi açisindan büyük önem tasidigini ve okul basarisini artirdiginin kanitlandigini belirtti. Inanç; “Yeterli ve dengeli beslenebilmek için her besin grubunu tüketmeye ihtiyacimiz var. Süt, et, tahil, meyve, sebze, yag ve sekerlerden olusan besin gruplari içinde yalnizca süt enerji olusumunda etkili olan karbonhidrat, protein ve yagi bir arada içeriyor. Sütün enerji vermesinin yani sira bagisiklik sistemi açisindan da önemi büyük. Mevsim degisimiyle birlikte bagisiklik sisteminin zayiflamasi sonucu üst solunum yolu enfeksiyonlarinda artma olurken, içeriginde 40’tan fazla besin ögesi bulunan sütün tüketimi, grip, soguk alginligi, farenjit gibi hastaliklarin önlenmesinde önemli rol oynuyor. Her gün düzenli olarak içilen iki bardak süt, ayni zamanda çocuklarin günlük mineral ihtiyacinin tamamini karsilayabiliyor. Bu yüzden iyi beslenen çocuklarin okul basarisi yetersiz ve dengesiz beslenenlere göre daha yüksek oluyor” dedi.