Tarih: 02.01.2021 12:10

Egitimin Içerigi Masaya Yatiriliyor:

Facebook Twitter Linked-in

Ögretmenlerin, meslektaslari ve farkli disiplinlerden kisi ve kurumlarla bir araya gelerek güçlendigi bir paylasim ve is birligi agi olan ‘Ögretmen Agi’; pandemiyle birlikte degisen kosullarin ardindaki yeni imkânlarin tartisildigi “Baglantilar” isimli çevrimiçi panel serisinin dördüncü bulusmasini “Egitimin Içerigini Yeniden Düsün” basligi altinda, 7 Ocak 2021 Persembe günü saat 20.00’da gerçeklestirecek.

Türkiye’de egitim alaninda faaliyet gösteren öncü 6 Vakif; Anne Çocuk Egitim Vakfi (AÇEV), Aydin Dogan Vakfi, Enka Vakfi, Mehmet Zorlu Vakfi, Sabanci Vakfi ve Vehbi Koç Vakfi tarafindan desteklenen ve yürütücülügünü Egitim Reformu Girisimi’nin (ERG) üstlendigi Ögretmen Agi, pandemiyle birlikte degisen kosullarin egitimi geri dönülemez biçimde degistirdiginden yola çikarak gelecegin egitiminin tartisildigi “Baglantilar” isimli çevrimiçi panel serisi devam ediyor. 

7 Ocak Persembe günü saat 20.00’de yayinlanacak dördüncü bölüm, “Egitimin Içerigini #YenidenDüsün basligiyla Mehmet Zorlu Vakfi’nin isbirligi ile gerçeklestirilecek. Zorlu Holding Kurumsal Iletisim Genel Müdürü Asli Alemdaroglu, MEF Üniversitesi Rektör Yardimcisi ve Yetkin Gençler (YetGen) Kurucusu Prof. Dr. Erhan Erkut, Degisim Elçisi ögretmen egitimci ve yazar Ayse Alan’in katilacagi panelin moderatörlügünü ise, Ögretmen Agi Danismani Batuhan Aydagül üstlenecek.

Serinin dördüncü bölümünde konusmacilar, egitimin pandemiyle degisen egitim kosullarindan yola çikarak günümüz dünyasinda egitimin vaad ettiklerini, egitimin kapsamasi gereken yetkinlikleri ve gelecegin liderlerini, karar vericilerini yetistiren egitimde sivil alan ve özel sektörün rol ve sorumluluklarina dair görüs ve önerilerini paylasacak.

2021 Subat ayina dek sürecek Baglantilar, her bir bölümde Ögretmen Agi’ni olusturan farkli noktalari; Ag’i destekleyen vakiflari, ögretmenleri ve paydaslari bir araya getiriyor. Bu yaniyla Baglantilar, Türkiye’de örnegi nadir bulunan bir ag olma modelini görünür kilmayi amaçliyor. Ayni zamanda, fiziksel mesafelerimizin arttigi, ancak birbirimizle her zamankinden çok baglantida bulundugumuz bu dönemin ruhunu yansitiyor. Her bölüm, Ögretmen Agi Youtube kanalindan iki haftada bir Persembe günleri saat 20.00’de yayinlaniyor. 

Gelecek Paneller


-          Ögrenciligi #YenidenDüsün, 21 Ocak 2021, saat 20:00.


-          Basariyi #YenidenDüsün, 4 Subat 2021, saat 20:00.


Yeni normali degil, yeni ihtimalleri arayan sira disi bir manifesto

Ögretmen Agi, herkesi egitimi yeniden düsünmeye çagiran ve Degisim Elçisi ögretmenlerin kaleme aldigi manifestosunu da kisa bir süre önce yayinladi. Salginlar, yanginlar, depremler, savaslar, iklim krizi ve yoksullugun yarattigi degisken kosullarin, insanlari her seferinde yeni bir normale sürükledigi ve ileriyi görmekte zorladigina isaret eden manifesto, yaptigi çagriyla dikkat çekiyor. Degisken kosullar sebebiyle egitimin, okullarin, ögrenmenin ve ögretmenin geleceginin belirsizliklerle dolu oldugu ifade edilen manifesto; “Belirsizliklerin ardindaki yeni normali degil, yeni ihtimalleri ariyoruz” diyerek sira disi bir çikisa imza atiyor. Manifesto araciligiyla ögretmenler, egitimle ilgilenen herkesi içinde bulunduklari yeni imkânlar üzerine düsünmeye davet ediyor. Ögrencisinden ayri kalsa da gidip balkonundan el sallayan, velilerin kaygisini paylasan, uzaktan egitim döneminde dogan bosluklari doldurmak için var gücüyle çalisan ögretmenlerin çagrisi, okul idarecisinden velisine, ögrencisinden servis soförüne egitimin bir parçasi olan herkese “Yeni ihtimalleri birlikte tasarlayalim” diyor. Ögretmenlik, okul, veli; egitimin içerigi, ögrencilik ve basari gibi egitimin içine sikistigi kaliplar kirmaya, bir arada olmanin verdigi güçle, egitimi yeniden düsünmeye davet ediyor.

Ögretmen Agi Hakkinda

Ögretmenlerin, meslektaslari ve farkli disiplinlerden kisi ve kurumlarla bir araya gelerek güçlendigi bir paylasim ve isbirligi agidir. Egitim Reformu Girisimi’nin yürütücülügünü üstlendigi Ögretmen Agi, Türkiye’de, egitim alaninda faaliyet gösteren öncü 6 Vakif; Anne Çocuk Egitim Vakfi (AÇEV), Aydin Dogan Vakfi, Enka Vakfi, Mehmet Zorlu Vakfi, Sabanci Vakfi ve Vehbi Koç Vakfi, tarafindan desteklenir. Ag, her çocugun nitelikli egitime kavusmasi için ögretmenler adina degil, ögretmenlerle birlikte degisim yaratmayi hedefler. Farkli disiplinlerle etkilesimden beslenerek ve hayat boyu ögrenme anlayisini benimseyerek, ögretmenlerin ve Ag’in bir parçasi olan herkesin bir arada ürettigi bir ögrenme toplulugu olusturur. Ag çalismalarina gönüllü olarak dahil olmanin yani sira, Ag'da gelistirilen araçlari uygulamak, içerik gelistirmek, paylasmak ve isbirligi gelistirmek için inisiyatif alan ve harekete geçen ögretmenler, kisaca “Degisim Elçisi” olarak anilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —