EKMEK SATISINDA YENI DÜZENLEME SEYYAR ARAÇLARDA EKMEK ÜRÜNLERI SATILAMAYACAK

EKMEK SATISINDA YENI DÜZENLEME SEYYAR ARAÇLARDA EKMEK ÜRÜNLERI SATILAMAYACAK

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
EKMEK SATISINDA YENI DÜZENLEME   SEYYAR ARAÇLARDA EKMEK ÜRÜNLERI SATILAMAYACAK

Tarim ve Orman Bakanligi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsaminda ekmek ve ekmek çesitlerinin satisa ne sekilde sunulmasi gerektigi yönünde genelge yayimladi.

Genelge, piyasada satisa sunulan ekmek ve ekmek çesitlerini tüketicinin dogrudan almasini engellerken ürünler; Hazir ambalajli, ambalaj malzemesi içerisinde ve ambalaj malzemesine konulmamis olmak üzere üç sekilde satilabilecek.

Ambalaj malzemesi içerisindeki ekmekler; Gida ile temasa uygun kagit veya plastik esasli bir ambalaj malzemesine konularak satisa sunulabilecek. Ambalaj malzemesinin agiz kisminin, ürünün rutubetini birakabilmesi amaciyla açik birakilabilecek.

Ambalaj malzemesine konulmamis ürünler ise sadece bulasmayi ve tüketicinin ulasmasini engelleyecek sekilde hijyen tedbirlerinin alinmis oldugu dolap ve tezgahlarda bulundurulabilecek. Tüketicinin talebi üzerine isletme görevlileri tarafindan uygun bir ambalaj malzemesine konularak tüketiciye sunulabilecek.

Ayrica, pazar, manav gibi yerlerde, sokaklarda, seyyar araçlarda da ambalajli veya ambalajsiz olan ekmek ve ekmek çesitlerinin satisi yapilamayacak. 

Isletmelerin genelge kapsamindaki tedbirlere uyup uymadiklari ise Tarim ve Orman Bakanligi’na bagli il ve ilçe müdürlükleri tarafindan kontrol edilecek.   


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °