EMEKLI AMIRALLERIN MONTRÖ BILDIRISINE EKONOMI DÜNYASINDAN TEPKI

Emekli amiraller tarafindan Montrö Bogazlar Sözlesmesi'yle ilgili yayimlanan bildiriye ekonomi dünyasi sessiz kalmadi. ACG Grup CEO'su Yunus Göksu, bu tür girisimlerin istikrar ve güveni seven ekonomiye zarar verecegini söyleyerek, "Devlet ak

Gündem 5.04.2021 11:48:04 0
EMEKLI AMIRALLERIN MONTRÖ BILDIRISINE EKONOMI DÜNYASINDAN TEPKI

Emekli  amiraller tarafindan Montrö Bogazlar Sözlesmesi'yle ilgili bir bildiri yayimlandi. Gece yarisi yayimlanan bildiriye ekonomi dünyasinda tepkiler de gecikmedi. 

Bu tür girisimlerin istikrar ve güveni seven ekonomiye zarar verecegini belirten ACG Grup CEO’su Yunus Göksu, “Devlet akli en üst perdeden yaptirim uygulayacaktir.” seklinde konustu.

“Özgürlügümüzün sembolü demokrasinin yanindayiz”

Göksu, insan hayatinin her alaninda vesayete karsi olduklarini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

“Seçilmis bir hükümetin üzerinde vesayet kurmaya çalisan hangi kurum olursa olsun, kim olursa olsun özgürlügümüzün sembolü demokrasinin yanindayiz. 104 emekli amiralin yayinladigi son bildiri tarzi her girisim bu ülkenin ilerlemesini, gelismesini baltalamaya çalismaktir. Pandemi sonrasi degisen tüm algoritmalara ayak uydurmaya çalisan ülkenin önündeki engeldir. Ekonomi, istikrari sever, güveni sever. Darbe, demokrasiye meydan okuma girisimleri ivme kazanmaya çalisan ekonomiye zarar veriyor. Ülke ekonomisi her zarar gördügünde dogacak bebeklerimiz daha geleceginden kaybediyor.”

“Ekonomi istikrari sever” 

Devlet aklinin, olasi ihanet girisimlerine karsi en üst düzeyde önlemlerini alirken en sert yaptirimlari uygulayacagini söyleyen Göksu, “Grubumuz bünyesinde iletisim sektöründe de faaliyet göstermemizden dolayi da bir konuda uyarida bulunmak istiyoruz; kurulan vesayet hayallerine tepki söylentilerin zeminini güçlendiren hal almamali.” ifadelerini kullandi.

Göksu, sosyal medyada magazinsel dedikodu söylemleriyle darbe gerçekleseceginde ekonomiye verilmesi muhtemel zarar söylemlerle dillendirildigini ifade ederek, “Tekrar söylemek gerekirse; ekonomi istikrari sever, istikrar da güçlü durusla olur.” dedi. 




Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °