Tarih: 10.05.2022 13:33

EMIB BASKANI ALIMOGLU'NDAN BIRLIK MESAJI

Facebook Twitter Linked-in

Genel kurul sonrasinda mazbatasini alarak, EMIB Baskanligi’ni devralan Ibrahim Alimoglu, “Genel kurul sürecinde, seçim stresiyle sarf ettigimiz sözler her iki adaya da gönül veren meslektaslarimiz arasinda üzüntüye yol açmis olabilir. Bu üzüntülerin kirginliga dönüsmesine izin veremeyiz. Gün yaralari sarma, hep birlikte madencilik sektörünün sorunlarinin çözümü için çalisma vakti. Hep birlikte çok güzel islere imza atacagimiza inaniyoruz” diye konustu.

Ege Maden Ihracatçilari Birligi’nin yeni dönem ikinci yönetim kurulu toplantisini 24 Haziran 2022 tarihinde dogal tasin baskenti Afyonkarahisar’da yapacaklarini anlatan Alimoglu sözlerini söyle sürdürdü: “Afyonkarahisar’da EMIB Yönetim Kurulu Toplantisi yaninda tüm üyelerimizle bir araya gelecegimiz, madencilik sektörünün gündemindeki konulari tartisacagimiz bir istisare toplantisi yapacagiz. EMIB’i önümüzdeki 4 yil ortak akilla yönetecegiz, seçim öncesinde de söyledigim gibi bugün bin 200 üyesi olan, önümüzdeki 4 yilda sayilarinin 2 bine ulasmasini hedefledigimiz EMIB’e orkestra sefligi yapma çabasi içinde olacagim.”


Türkiye’nin üretim ve ihracata dayali büyüme modelini benimsedigini vurgulayan EMIB Baskani Alimoglu, “Sürdürülebilir ve çevreci madencilik yapmak için sektörün ihtiyaci olan Maden Kanunu çikmasi için çalisacagiz. Madencilik sektöründe bürokrasinin azalmasi için Tabii Kaynaklar Bakanligi kurulmasi için Ankara nezdinde girisimlerde bulunacagiz. Hayatimizin her alaninda madenlerin vazgeçilmez oldugunu ortaya koydugumuz “Hayatimiz Maden Çalistayi”nin 5.’sini Afyonkarahisar’da düzenleyecegiz. Dogal tas ihracatinda islenmis ürün ihracatinin payini Türkiye’de yüzde 75'e, Ege’de yüzde 90’a çikarmak için Amorf Dogal Tas Tasarim Yarismasini uluslararasi boyuta tasiyacagiz. Türk madenlerinin dünyaya tanitilmasi ve pazarlanmasi için metaverse’de projeler hayata geçirecegiz” diyerek sözlerini noktaladi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —