EMIRALEM ÇILEK FESTIVALI'NE REKOR KATILIM

Emiralem Çilek Festivali'ne 200 bin kisi katilim sagladi. 4 bin ton çilek satildi.

Kültür Sanat 16.05.2022 14:37:04 0
EMIRALEM ÇILEK FESTIVALI

Menemen Belediyesi’nin ‘Çilek Tadinda Festival’ sloganiyla 12’incisini düzenledigi Emiralem Çilek Festivali Izmir ve Menemen’den gelen çok sayida vatandasi agirladi. Emiralem Çilek Festivali’nde binlerce vatandasla bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarini belirten Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, “Festivalimizi özlemisiz. Yaklasik 200 bin kisi ile bulustuk, 4 bin ton çilek satisi gerçeklestirdik. Birbirinden kiymetli konuklarimizi, siz degerli katilimcilarimizi, degerli sanatçilarimizi bir araya getirebildik, ne mutlu. Festivalimizin keyifle ve sikintisiz geçmesi için gecesini gündüzüne katarak içtenlikle çalisan tüm ekip arkadaslarima, omuz veren tüm paydaslarimiza emekleri için çok tesekkür ediyorum. Hep birlikte iyi ki varsiniz. Menemen sizlerle güzel, Emiralem sizlerle güzel” dedi.

EN GÜZEL ÇILEK, ÇILEKLI PASTA VE ÇILEK TARLASI SEÇILDI

Menemen Belediyesi tarafindan Çilek Tadinda Festival sloganiyla düzenlenen Emiralem Çilek Festivali, ikinci gününde de coskulu kalabaliga ev sahipligi yapti. Emiralem sokaklarina kurulan stantlarda üreticiler çilek ve çilekten elde ettikleri ürünlerin satisini yaparken, vatandaslar da hem alisveris yapti hem de festival alaninda yapilan etkinliklerle keyifli vakit geçirdi.

Izmir ve Menemen halkinin yogun ilgi gösterdigi ve zaman zaman izdiham yasanan Festival’de üretici açilan stantlarda tüketiciyle aracisiz bulusma imkâni buldu. Festival kapsaminda ‘En Güzel Çilek’, ‘En Güzel Çilekli Pasta’ ve 3 kategori de ‘En Güzel Tarla’ Yarismasi düzenlendi. Yarismada dereceye girenlere ödüllerini Menemen Kaymakami Fatih Yilmaz, Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ilçe Baskani Ali Riza Bölük, Ilçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev ve Belediye Meclis Üyesi Melih Damar verdi.


“IYI KI VARSINIZ, ÇOK TESEKKÜRLER”

Festivalin ikinci gününde sahneye Gülben Ergen çikarken, coskulu kalabalik sarkilara eslik etti. Menemen Belediye Baskan Vekili Aydin Pehlivan, konser sonunda sanatçi Gülben Ergen ve konser alanini dolduran binlerle birlikte öz çekim yapti. Pehlivan tüm katilanlara ve festivalin basindan sonuna destek veren herkese tesekkür etti.

Yaklasik 200 bin kisiyi agirlamaktan dolayi mutlulugunu dile getiren Pehlivan, “Benim güzel Menemen Ailem. 12. Geleneksel Emiralem Çilek Festivalimizi hep birlikte basariyla tamamladik. Üreticilerimiz yaklasik 4 bin ton çilek satisi gerçeklestirdi. Hem esnafimizin hem üreticimizin hem de kiymetli misafirlerimizin yüzü güldü. Festival boyunca bizlerden desteklerini hiç esirgemeyen, katilimlariyla katkida bulunan konuklarimiza, AK Parti Genel Baskan Yardimcimiz Sayin Hamza Dag’a, AK Parti Izmir Il Baskani Sayin Kerem Ali Sürekli’ye, degerli Belediye meclis üyelerimize, her zaman yanimizda olan kiymetli Menemen Kaymakamimiz ve Emniyet Müdürümüze ve tabi ki festivalimize renk katan kiymetli sanatçilarimiz Gülben Ergen ve Bedia Akartürk’e, enerjisiyle festivalimizi costuran sunucumuz Hakan Doganay’a, Karsiyaka Halk Egitim Merkezi 2071 Mehteran Bölügü’ne Özveriyle çalisan emniyet, jandarma ve güvenlik personellerimize, Ilçemizin itibari ve menfaatleri söz konusu oldugunda her zaman dayanisma içinde olan siyasi parti temsilcilerimize, kentimizin duyu noktalari olan Sivil Toplum Örgütlerimize, mahallelerimizin nabzini tutan, sorumluluk bilinci yüksek muhtar ve oda yönetimlerimize, hosgörülü ve konuksever Emiralem bölgemizin üretici ve sakinlerine, festivalimize gösterdikleri ilgi için basin ve medya temsilcilerimize, her zaman, her kosulda büyük bir özveriyle çalisan Menemen Belediyesi mesai arkadaslarima, çok tesekkür ediyorum. Menemen sizlerle, Emiralem sizlerle güzel. Hep birlikte iyi ki varsiniz” diye konustu.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °