EN IYI NARKOTIK POLISI: ANNE

EN IYI NARKOTIK POLISI: ANNE

En Iyi Narkotik Polisi Anne Projesi Tanitildi

Içisleri Bakanligi Emniyet Genel Müdürlügü tarafindan hayata geçirilen ‘En Iyi Narkotik Polisi Anne’ projesinin tanitimi, Vali Yavuz Selim Kösger baskanliginda, ilgili vali yardimcisi, kaymakamlar ve kurum müdürlerinin de katilimlariyla gerçeklestirilen toplantida yapildi. 

“Anneler ile Is Birligi Basari Getirecek” 

Çocuklarin ve gençlerin uyusturucu kullanmasinin önüne geçmek için anne duyarliligindan faydalanmayi amaçlayan projenin, Türkiye genelinde oldugu gibi Izmir’de de kararlilikla uygulanacagini kaydeden Vali Kösger, anneler ile saglanacak is birligi sayesinde mutlaka basarili sonuçlar elde edilecegine inandigini söyledi.

Valilik toplanti salonunda gerçeklestirilen toplantida Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü personelinin proje tanitimina iliskin sunumu öncesinde degerlendirmelerde bulunan Vali Kösger, dünyanin en önemli sorunlari arasinda yer alan uyusturucu madde kullaniminin, sadece bireyleri degil toplumlari da tehdit eden ciddi bir saglik ve güvenlik problemi oldugunu dile getirdi.

“Hedef Kitle; Anneler ve Anne Adayi Yetiskinler”

‘Anne’ figürüne, kültürümüzde ve inancimizda verilen kiymeti animsatan Vali Kösger, ‘En Iyi Narkotik Polisi; Anne’ projesinin bu düsünceden yola çikilarak hayata geçirildigini, uyusturucuyla mücadelede farkindalik ve bilinçlendirme faaliyetlerini içeren projenin hedef kitlesinin de anneler ve anne adayi yetiskinler oldugunu vurguladi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu’nun projeye verdigi öneme de deginen Vali Kösger, “Illerde biz valilerin genel koordinesinde, ilçelerimizde kaymakamlarimizin sevk ve idaresinde, ilgili kurum ve kuruluslarimizdan da gereken destegi alacak ve hep birlikte bu uyusturucu belasi ile mücadele edecegiz. Egitim programlarinin merkezde oldugu bir planlamayla, güçlü halkla iliskiler, görünürlük ve farkindalik çalismalarinin gelistirilmesi amaçlanmaktadir. Bu yolla projenin, bakanligimizin bagimlilikla mücadele çalismalarina ve bagimlilikla mücadele algisina olumlu katki saglamasi beklenmektedir.” dedi. 

Proje, 81 Ilde, Tüm Ilçelerde Sürdürülecek

Projenin temel amacinin; ‘uyusturucu kullanimi, bagimliligi, aile içi iletisim, çocuk/ergen iletisimi, bagimlilik sorununda çözüm yollari ve önerileri gibi konularda, anne ve anne adaylarinin bilinçlendirilmesi ve farkindaliklarinin artirilmasi’ olarak özetleyen Vali Kösger, “Annelerimiz araciligiyla, uyusturucu kullaniminin erken tespiti ve bagimlilik sarmalina yakalanmadan çocuklarimiza müdahale edilmesi de kampanyanin hedeflerinden biridir. Proje içindeki diger etkinlikler sayesinde, mümkün olan en genis halk kitlesine ulasilabilecektir. Projenin, ülke genelinde 81 ilimiz ve bagli ilçelerinde sürdürülmesi hedeflenmektedir.” ifadelerini kullandi. 

Vali Yavuz Selim Kösger’in degerlendirmelerinin ardindan, Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünde görevli yetkili personel tarafindan, proje detaylarina iliskin sunum gerçeklestirildi.

Sunumda; sorumluluk ve koordinasyon, proje paydaslari, egitim faaliyetlerinin içerigi, pandemi kosullari da dikkate alinarak yapilabilecek diger etkinlikler ile il bazinda uyusturucu ile mücadele kapsamindaki istatistikler paylasildi.