Tarih: 28.12.2020 06:06

EN YÜKSEK ASGARI ÜCRET LÜKSEMBURG'DA

Facebook Twitter Linked-in

2019 verilerine göre Avrupa’da aylik asgari ücretin en yüksek oldugu ülke Lüksemburg olurken, brüt ücretin 2 bin 71 Euro oldugu anlasildi. 27 ülkenin yer aldigi arastirmada Türkiye’nin22’nci sirada yer aldigi kaydedildi.

Medya takip kurumu Ajans Press, asgari ücret ile alakali basina yansiyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press ve PRNet’in dijital basin arsivinden derledigi bilgilere göre bu yil asgari ücret ile alakali basina 15 bin 412 haber yansidigi tespit edildi. Asgari ücret ile alakali haber çikislarinin en çok yil baslarinda ve yil sonlarinda oldugu görülürken, son 1 aydir medyanin da en çok konustugu basliklar arasinda yer aldigi görüldü. Asgari ücret pazarliklari hali hazirda devam ederken, Türkiye’nin yil sonlarindaki en önemli gündem maddesi ise asgari ücrete yapilacak olan zam basligi oldu. Son yillarda ekonomide yasanan daralma ve döviz kurundaki dalgalanmaya karsin Türkiye’deki brüt asgari ücret, Euro bazinda son 10 yilda yüzde 36 oraninda artti.

TÜRKIYE SONDAN ALTINCI OLDU

Ajans Press’in, Avrupa Istatistik Ofisi verilerinden elde ettigi bilgilere göre, Avrupa’da aylik asgari ücretin en yüksek oldugu ülke Lüksemburg oldu. Böylelikle Lüksemburg’daki brüt asgari ücretin 2 bin 71 Euro oldugu anlasildi. Ikinci sirada yer alan ülke ise bin 656 Euro ile Irlanda iken, üçüncü sirada bin 636 Euro ile Hollanda yer aldi. Listede 27 ülke yer alirken Türkiye’nin sondan 6’nci sirada yer almasi dikkat çekti. Buna karsin en düsük asgari ücretin 211 Euro ile Arnavutluk’ta oldugu kaydedildi. Arnavutluk’u, Kuzey Makedonya (282), Bulgaristan (286), Sirbistan (308) ve Karadag (331) izledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —