Engel tanimayan aikidocular Azerbaycan'a örnek oldu

Engel tanimayan aikidocular Azerbaycan

Engel tanimayan aikidocular Azerbaycan'a örnek oldu

Karsiyaka Belediyespor bünyesindeki ‘Aikido Engel Tanimiyor’ takimi, kardes ülke Azerbaycan’a örnek oldu. Davet üzerine Bakü’ye giden Karsiyaka ekibi, engelli bireylere 10 gün boyunca aikido egitimleri verdi, ayni ad ve amaçla ülkede kurulacak takim için sporcu seçmelerini gerçeklestirdi.

Karsiyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafindan kurulan ‘Aikido Engel Tanimiyor’ takimi, Azerbaycan Engelsiz Düsünce Sosyal Gelisime Yardim Birligi Baskani Metanet Quliyeva ve Azerbaycan Milli Paralimpik Komitesi’nin daveti üzerine Bakü’ye gitti. ‘Engelli Sporculara Aikido Semineri ve Egitimi’ baslikli organizasyonda görev yapan ekipte; Antrenör Engin Ergin ile sporcular Ercan Aydemir, Soner Dagkiran, Hayal Öksüz, Yasemin Ugurcan, Ali Üner ve Semra Isik yer aldi. Bir rehabilitasyon merkezinde konuk edilen Karsiyaka ekibi, 10 gün boyunca burada engelli bireylere aikido egitimleri verdi ve Azerbaycan’da kurulacak ‘Aikido Engel Tanimiyor’ takiminin sporcularini seçti.

ÇOCUK VE GENÇLERLE BULUSTULAR

Karsiyakalilar ayrica, çocuklar ve gençlere engelli bireylerin neler basarabilecegini göstermek ve sosyal bilinci artirmak amaciyla okullarda gösteriler sundu. Ekibin Bakü Anadolu Türk Lisesi, Türk Diyanet Vakfi Bakü Türk Lisesi, Khazer Üniversitesi ve Milli Paralimpik Komitesi’nin Çocuk Paralimpik Oyunlari Kongresi’nde sergiledigi performanslar büyük ilgiyle izlendi.

“BIR ILKI GERÇEKLESTIRDIK”

Spor alaninda iki ülkenin dayanismasi ve dostluguna güzel bir örnek sergilediklerini aktaran Aikido Antrenörü Engin Ergin “Iki devlet tek millet adina, Azerbaycan’da gerçeklestirilen ilk engelli aikido gösterisi ve egitimine imza atmaktan büyük gurur duyduk. Azerbaycan Engelsiz Düsünce Sosyal Gelisime Yardim Birligi Baskani Metanet Quliyeva’ya, Azerbaycan Milli Paralimpik Komitesi’ne, Azerbaycan Bagimsiz Milletvekili Ganire Pasayeva’ya ve bizi büyük bir misafirperverlikle konuk eden tüm Azerbaycan Türklerine çok tesekkür ediyoruz. Is birligi ve dayanismamiz devam edecek” dedi.