Engelli vatandaslara özel ücretsiz gemi turlari

Engelli vatandaslara özel ücretsiz gemi turlari

Engelli yurttaslar ve bir refakatçileri için yaz mevsimi boyunca her hafta sali günleri Konak - Güzelbahçe - Mordogan - Foça gemi turu yapilacak. Ücretsiz olacak turlarin ilki 5 Temmuz Sali günü düzenlenecek.

Izmir Büyüksehir Belediyesi “engelsiz kent” yolunda yeni bir hizmete daha basliyor. Engelli yurttaslar ve bir refakatçileri için yaz mevsimi boyunca her hafta sali günleri Konak - Güzelbahçe - Mordogan - Foça gemi turu yapilacak. Ücretsiz olacak turlarin ilki 5 Temmuz Sali günü düzenlenecek.

Engelsiz yasam yolunda sayisiz proje yürüten Izmir Büyüksehir Belediyesi, engelli yurttaslar için bir hizmeti daha hayata geçiriyor. IZDENIZ Genel Müdürlügü’nün koordine edecegi çalisma kapsaminda, engelli yurttaslar ve bir refakatçileri için yaz aylari boyunca sali günleri, ücretsiz Konak-Güzelbahçe-Mordogan-Foça gemi turu düzenlenecek. 

Ilk tur 5 Temmuz Sali günü

Konak’tan kalkacak gemi, sirasiyla Güzelbahçe ve Mordogan iskelelerine ugrayip Foça’ya varacak. Günü Foça’da geçirecek engelli vatandaslar ve refakatçileri, aksam üstü ayni güzergâhla geri dönecek. Sali günleri Konak’tan 08.00’de kalkacak gemi, 08.45’te Mordogan’dan ve 09.45’te Güzelbahçe’den hareket edecek; 10.30’da Foça’ya varacak. Dönüste ise 17.00’de Foça’dan kalkacak, 17.45’te Mordogan’da, 18.45’te Güzelbahçe’de olacak ve 19.30’da Konak’a varacak.

Nasil basvurulur? 

Engelli Izmirim Kart sahibi engelli yurttaslar ve Refakatçi Izmirim Karti bulunan bir refakatçileri, tura katilmak için 0232 320 00 35 (Dahili 102-103) numarali telefonu arayip, binis yapacaklari iskeleyi bildirerek rezervasyon yaptirabilir. Gemi kapasitesi 300 kisi oldugu için seferden en az bir gün önce aranmasi gerekiyor.