ENGELSIZ TAMIR ISTASYONU SINIRLARI ASARAK ÜLKEYE YAYILDI.

ENGELSIZ TAMIR ISTASYONU SINIRLARI ASARAK ÜLKEYE YAYILDI.

Buca Belediyesi Engelsiz Tamir Istasyonu, sinirlari asarak Türkiye genelinde engelleri kaldirmak için yeni merkezlerin kurulmasina öncü oldu. Çok sayida büyüksehir, il ve ilçe belediyelere referans olan merkez, yeni açilacak merkezlerde hizmet verecek tek

Buca Belediyesi’nin “Asla Yolda Kalmayacaksin” sloganiyla hayata geçirdigi, Türkiye’ye örnek projesi Engelsiz Tamir Istasyonu, sinirlari asti. Pandemi dönemi basinda, Buca Engelliler Dernegi isbirligiyle baslatilan dev proje, kisa sürede Buca sinirlarini asarak ülke geneline yayilmaya basladi.  

Kent genelinde tekerlekli veya akülü sandalyesi arizalanan engelli vatandaslarin acil destek talebinde, ücretsiz acil yol yardim ve tamir hizmeti sunan istasyon, açildigi günden bugüne 347 engelli vatandasa hizmet sundu.

YENI AÇILACAK MERKEZLERE TEKNIK EGITIM 

Türkiye’de ilk olarak Buca Belediyesi tarafindan baslatilan proje, büyüksehir belediyeleri basta olmak üzere çok sayida il ve ilçe belediyesine de örnek oldu. Buca Belediyesi Engelsiz Tamir Istasyonu, projeyi baslatma karari alan belediyelerde birimlerin kurulma sürecine katki sagladi. Merkezdeki imkanlar hakkinda ve gerekli ekipmanlarin saglanmasiyla ilgili belediyelere bilgi verilirken, yeni açilacak merkezlerde çalisacak teknik personellere de uygulamali egitim baslatildi. Personeller, bir aylik egitimin ardindan kendi merkezlerinde donanimli olarak faaliyet gösterebilecek.   

IZMIR’DE SAYISI 3’E ÇIKACAK 

Yürütülen çalismalar hakkinda konusan Buca Engelliler Dernegi Baskani Harun Kara, “Engelsiz Tamir Istasyonumuz Mart ayi itibariyle birinci yilina ulasti. Su ana kadar 347 aracin bakimini gerçeklestirdik. Çok basarili bir sekilde projemizi sürdürüyoruz. Projemiz tüm Türkiye’ye örnek oldu. Bizleri çok sayida il disindan arayan belediye ve dernekler oldu. Izmir, Ankara, Istanbul, Van, Kocaeli ve Kayseri Büyüksehir Belediyeleri basta olmak üzere çok sayida il ve ilçe belediyesine tamir istasyonuyla ilgili bilgi verdik. Birçok il ve ilçe belediyemiz, teknik servis personellerinin egitimi için bizimle görüsmeye basladi. Su anda Bayrakli Belediyemizin personeli, merkezimizde egitim aliyor. Bir aylik egitim sürecinin ardindan Bayrakli Belediyesi’nde de bu proje olusturulmus olacak. Bu projenin ardindan sadece Izmir’de 3 tane belediyede bu tamir istasyonu olusmus olacak” ifadelerini kullandi.