ERDOGAN'DAN ABD DÖNÜSÜ AÇIKLAMA

Adalet ve Kalkinma Partisi (AKP) Genel Baskani ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Amerika Birlesik Devletleri (ABD) ziyareti dönüsü ilk açiklamasini yapti.

Siyaset 24.09.2021 14:58:25 0
ERDOGAN

Adalet ve Kalkinma Partisi (AKP) Genel Baskani ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Amerika Birlesik Devletleri (ABD) ziyareti dönüsü ilk açiklamasini yapti. 

Istanbul Üsküdar'da Hz. Ali Camisi'nde kildigi cuma namazinin ardindan gazetecilerin sorularini yanitlayan Erdogan, ABD ile iliskiler hakkinda "Iki NATO ülkesi olarak bizim çok daha farkli noktada olmamiz gerekir. Beklenen noktada degilsek bunlari da ifade etmek gerekir. Ben su ana kadar ABD'deki liderlerin hiçbiriyle böyle bir konum yasamadim ama su anda maalesef böyle bir durumdayiz" dedi.

Erdogan, ABD'nin "terör örgütlerine beklenenin çok  üstünde destek verdigini" söyleyip "Onlarla mücadele etmesi gerekirken tam aksine onlara yüklü miktarda silah ve araç gereç destekleri veriyor. Bir NATO ülkesi olarak bu tür yaklasimlar oldugu sürece bizim de bunlari tüm dünya kamuoyuyla paylasmamiz gerekir" diye konustu.



Erdogan, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile 29 Eylül'de yapilmasi planlanan görüsmesiyle ilgili de "Sayin Putin'den beklentilerim çok daha farkli. Zira Suriye'de rejim, ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit olusturuyor. Bir dost ülke olarak da Putin'den, daha dogrusu Rusya'dan farkli yaklasimlar bekliyorum. Bu mücadeleyi güneyde birlikte yürütmemiz lazim" dedi ve söyle devam etti: "Su anda Amerika Suriye ile pek ilintili degil. Burada simdi kim var? Iran, Rusya ve biz variz. Burayi da hakikaten bir 'baris havzasi' haline dönüstüreceksek bunu nasil yapariz bunu aramizda görüsmemiz sart" diye belirtti.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °