Tarih: 25.02.2021 14:26

Ermenistan'da darbe girisimi

Facebook Twitter Linked-in

Ermenistan ordusu Basbakan Nikol Pasinyan ve hükümetinin istifasini talep ettigi haberi son dakika koduyla Interfax haber ajansi tarafindan duyuruldu.

Ermenistan Genelkurmay Baskani ve üst rütbeli komutanlar, Basbakan Pasinyan’i istifaya çagiran bir bildiri yayimladi.

PASINYAN: DARBE GIRISIMI VAR

Pasinyan'dan ilk açiklama ise hemen geldi. Pasinyan 'bir askeri darbe girisimi var' dedi ve destekçilerini meydanlara çagirdi. Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan, Genelkurmay Baskani Onik Gasparyan'i görevden aldigini duyurdu.

Konusmasinda, destekçilerini sokaga çagiran Pasinyan, "Devrimi savunmamiz gerekiyor. Çok zor bir durumdayiz. Genelkurmay Baskani'ni görevden alma karari aldim. Simdi en önemli görev, sivillerin ve halkin iktidarini korumaktir." dedi.

Ermenistan'in Daglik Karabag'da yasadigi maglubiyete iliskin sorumlulugu üzerine aldigini anlatan Pasinyan, "Halkin bazi üst düzey ordu yetkililerine yönelik de bazi sorulari var ve bu sorulardan kaçilamaz." ifadesini kullandi.

Rusya’da Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Ermenistan’da ordunun Basbakan Nikol Pasinyan’in istifasini istemesi üzerine açiklamalarda bulunarak “Ermenistan’daki gelismeleri endiseyle izliyoruz ve bunu o Ermenistan'in tamamen iç meselesi olarak görüyoruz” ifadelerini kullandi.

SOKAKLARA ÇAGIRDI!

Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan, orduya karsi taraftarlarina destek çagrisinda bulundu.

Yaptigi konusmasinda, destekçilerini sokaga çagiran Pasinyan, "Hepinizi Cumhuriyet Meydani'na ne yapacagimiz hakkinda konusmaya, bir dizi acil meseleyi ele almaya davet ediyorum." dedi.

Pasinyan, "Her seyden önce, barisçil bir sivil meclisin katilimcisi olarak Cumhuriyet Meydani'nda sükunet çagrisi yapmak istiyorum, kesin ve sert bir eylemde bulunmak istemiyorum." ifadesini kullandi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —