ESIAD Baskani Karabagli: Ecole 42 Izmir projesi ve çip hamlesi Izmir'e yakisacak

Ege Sanayicileri ve Isinsanlari Dernegi - ESIAD, Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Karabagli baskanligindaki Heyet ile, Ankara'ya çikarma yapti.

Ekonomi 1.08.2022 12:19:28 0
ESIAD Baskani Karabagli: Ecole 42 Izmir projesi ve çip hamlesi Izmir

Ege Sanayicileri ve Isinsanlari Dernegi - ESIAD, Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Karabagli baskanligindaki Heyet ile, Ankara’ya çikarma yapti. Sanayi ve Teknoloji Bakanliginda çesitli temaslarda bulunan ESIAD heyeti, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Dr. Çetin Ali Dönmez ile bir görüsme gerçeklestirdi. ESIAD Heyeti ile birlikte Anitkabir’i ziyaret eden Mustafa Karabagli, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk birakti ve ani defterini imzaladi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Dr. Çetin Ali Dönmez’e ESIAD’in çalismalari hakkinda bilgi veren ESIAD Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Karabagli, Istanbul ve Kocaeli’nden sonra Türkiye’deki üçüncü Ekol 42’nin Izmir’de açilmasi konusunu ve çip krizini gündeme getirdi. Heyet, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Tesvik Uygulama ve Yabanci Sermaye Genel Müdürü Dr. Mehmet Yurdal Sahin ile de tesvikler üzerine bir görüsme gerçeklestirdi.

Karabagli, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Dönmez’e Izmirli sanayicilerin beklenti ve görüslerini aktardi.


Karabagli: “Ecole 42 Izmir’e yakisir”

ESIAD Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Karabagli, 2013 yilinda Paris'de kurulan Ecole 42’nin bugün 20’den fazla ülkede on binin üzerinde ögrencisiyle dünya çapinda en iyi kodlama okulu olarak bilindigini ve Türkiye’de Istanbul ve Kocaeli’nden sonra bu okulun üçüncüsünün Izmir’de açilmasini istediklerini söyledi.

Ecole 42 üzerinde ESIAD olarak yaklasik alti aydir çalistiklarini söyleyen ESIAD Yönetim Kurulu Baskani Karabagli, “Istanbul ve Kocaeli’nden sonra bu prestijli  okulun üçüncüsünü Izmir’de açmak istiyoruz. Bunun için çalisiyoruz. Yer sorunu çözüldügünde bu projeyi Izmir’de tüm paydaslarimizla birlikte isbirligi halinde sonuca ulastiracagiz” dedi.

Sadece Izmir ve bölge sanayi için degil, ülkemiz sanayisi bakimindan çip krizini çok önemli gördüklerini, çip üretimi konusunda Izmir’in elini tasin altina koymaya hazir oldugunu, sanayicilerin bu konuda her tür destegi verebilecegini ifade eden Karabagli, ESIAD olarak bu konuda yürütülecek her çalismanin destekçisi olacaklarini da vurguladi.

“Izmir Türkiye’nin California’si, San Fransisco’su olmali”

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Dr. Çetin Ali Dönmez ile yapilan görüsmede sanayi-teknoloji ekosistemi bakimindan, Ar-Ge Merkezleri, teknoloji gelistirme bölgeleri ve tasarim merkezleriyle Izmir’in Türkiye’nin önde gelen kentlerinden biri oldugunu ifade eden Karabagli “Izmir’de toplam 97 Ar-Ge Merkezimiz var. Türkiye’nin nüfus ortalamasina göre baktigimizda Izmir bu konuda önde. Izmir’in yüksek teknoloji ve bilisim vadisi olmasi hayalimiz var” dedi.

Izmir’in insan kaynagi, barinma, yasam standardi, lojistik, uluslararasi havalimani gibi imkanlariyla yüksek teknoloji üretimi konusunda çok uygun bir lokasyon oldugunu vurgulayan Karabagli, “Izmir’in Türkiye’nin gelecekteki California’si, San Francisco’su olmasi lazim” dedi.

TSE’nin uluslararasi itibarinin artirilmasi ve TSE belgelerinin kabul görmesi konusuna da deginen Karabagli, sanayi ile mesleki egitim baglantisinin güçlendirilmesi amaciyla ESIAD bünyesinde yapilan çalismalar hakkinda da bilgi verdi. 

Dönmez: “Izmir ile her zaman yakin temas içindeyiz”

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Dr. Çetin Ali Dönmez ise, Ege Bölgesine ve Izmir’e önem verdiklerini ve Izmir sanayisi ve is dünyasi ile her zaman yakin temas içinde olduklarini ifade etti. Çip sorunu ile ilgili çalismalar yürüttüklerini söyleyen Bakan Yardimcisi Dönmez, “Izmir’in destegini alabiliriz” dedi.

Ecole 42 konusunda da destek verebileceklerini ifade eden Bakan Yardimcisi Dönmez, ESIAD heyetinin taleplerini titizlikle inceleyeceklerini söyledi.

Tesvikler konusu masa yatirildi

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Dr. Çetin Ali Dönmez ile yapilan toplantidan sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanligi Tesvik Uygulama ve Yabanci Sermaye Genel Müdürü Dr. Mehmet Yurdal Sahin’e de bir ziyaret gerçeklestiren ESIAD heyeti, tesviklerdeki bürokratik sorunlar ve beklentiler konusunda ESIAD üyelerinin taleplerini iletti.

ESIAD heyeti daha sonra Anitkabir’e bir ziyaret gerçeklestirdi.  ESIAD Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Karabagli Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk birakti ve ani defterini imzaladi. 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °