Tarih: 13.03.2021 14:43

ESITLIK BIRIMI ÇALISMALARI KADINLARA TEMEL HUKUK BILGILERI EGITIMI ILE BASLADI

Facebook Twitter Linked-in

Efes Selçuk Belediyesi Esitlik Birimi’nin ilk çalismasi olarak kadinlara yönelik Temel Hukuk Bilgileri Egitimi düzenlendi. IZAV ( Izmir Avukatlari Hukukun Üstünlügü Dernegi) ve Efes Selçuk Belediyesi ortakliginda düzenlenen proje kapsaminda hayata geçen egitim programinin ilk basamaginda “Savcilik Basvuru Süreçleri ve Tüketici Haklarinin Korunmasi” basliklarinda egitim verildi. Avukat Zübeyde Aksay ve Avukat Necmiye Ece Uncu tarafindan verilen egitim ile Efes Selçuk’ta ilk kez kadinlara yönelik bir hukuk egitimi düzenlendi. IZAV ve Efes Selçuk Belediyesi ortakliginda düzenlenen egitimde kadinlara nasil dilekçe yazildigi, siddet ile ilgili adli vakalarda basvuru mekanizmalari ve tüketici olarak sahip olduklari haklar konusunda egitim verildi. 

AMAÇ BILINÇLI KADINLAR 

Egitimin sonunda katilimcilara ve IZAV avukatlarina tesekkür eden Efes Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel, “Kadinlara yönelik  siddete ugradiklarinda ne yapmalari gerektiginin yani sira tüketici olarak haklarininin neler olduguna dair bir egitim düzenledik. Çünkü bilgiye sahip olmak her zaman kadinlari öne geçirir. Bu anlamda IZAV’a, meslektaslarima ve hemcinslerime çok tesekkür ediyorum. Fikir IZAV’in fikriydi. Kadinlara bir temel hukuk bilgisi verelim ve bu noktada onlari daha güçlü kilalim diye düsündük” dedi. Egitime katilan tüm kadinlarin devami gelecek projenin paydaslari oldugunu ifade eden Baskan Ceritoglu Sengel, “Bu çalismayi daha fazla kadina ulastirmayi, köylerimizde de  bunun gibi  benzeri egitimler verilmesini hedefliyoruz. Bu Temel Hukuk Bilgileri  Egitimi IZAV ile ortak proje dosyamizin ilk adimi. Bu projenin devami köylerimizi de kapsayacak sekilde gelecek. Çünkü biz güçlenmis, bilinçlenmis, ne yaptigini, ne yapmak istedigini bilen kadinlarin sayisini arttirmak istiyoruz” dedi. 

EGITIMLERIMIZ DEVAM EDECEK 

Izmir Barosu Kadin Haklari Merkezi üyesi ve Türk Hukukçu Kadinlar Dernegi üyesi Avukat Zübeyde Aksay, egitimle ilgili yaptigi degerlendirmede kadin bir belediye baskani ile kadinlara yönelik egitim düzenlenmenin önemine dikkat çekti. Aksay, ”Ne kadar çok kadini kadin haklarindan haberdar edersek; kadinlar kendilerini o kadar çok koruyabilir, kamusal alanda o kadar çok yer alabilir. Bu açidan kadin egitimine çok büyük önem veriyoruz. Inaniyorum ki; köylere kadar giderek kadinlarin hepsine teker teker ulasacagiz. Bu proje sadece savcilik ve tüketici haklari asamasinda kalmayacak. Aile hukuku, miras hukuku, is sözlesmeleri, bosanmalarla ilgili de bilgiler de olacak. Kadinlarin kendi baslarina, kendi ayaklari üzerinde durabilecek konuma gelmelerini hedefliyoruz. Bunun için de bir kadin belediye baskani ile çalismaya devam edecegiz” dedi. 

Avukat Necmiye Ece Uncu ise çok önemli bir egitime imza attiklarini belirterek; “Baskanimiz Sayin Filiz Ceritoglu Sengel’e çok tesekkür ediyorum. Önce kadinin yasam hakkini korumak için çalisacagiz. Sonrasinda tüm yasal haklarini, hukuki haklarini bilgilendirmek istiyoruz” dedi. 

KADININ KADINA HER ZAMAN IHTIYACI VAR

Katilimcilardan Ayfer Balyavuz: “Içerisinde bir kadin siddete ugradiginda neler yapabilecegine, tüketici haklarina dair bilgilerin oldugu Temel Hukuk Bilgileri  Egitimi aldik. Çok verimli bir egitim oldugunu düsünüyorum. Bu egitimle haklarimizi ve bu haklari nasil kullanabilecegimizi ögrendik.  Böyle bir egitim için belediyemize ve avukatlarimiza tesekkür ediyorum” dedi. 

Efes Selçuk’ta bir ilk olan egitime katilmaktan duydugu memnuniyeti dile getiren Ilknur Çiftçi; “Her zaman için kadinin kadina ihtiyaci var. Güzel bir egitimdi. Çok tesekkür ederiz” dedi. 

Egitimden memnun kaldigini ifade eden Oya Altinel;” Hem egitim aldik hem de avukatlarimizla fikir alisverisinde bulunduk. Bu egitimden çok memnun kaldik. Baskanimiz ve avukatlarimiza tesekkür ediyoruz” dedi. 

Egitimi çok yararli buldugunu belirten Ece Özdamar; Çok faydali bir egitim. Kadinlarimizin hukuk alaninda bilgilendirilmesi çok gerekli ve önemliydi. Bu sebeple Baskanimiza ve avukatlarimiza tesekkür ediyoruz” dedi.

Efes Selçuk Belediyesi Kadin Dayanisma Merkezi tarafindan kadinlara yönelik Temel Hukuk Bilgileri Egitimi'nin yani sira  Esitlik Birimi çalismalari kapsaminda kadinlara yönelik diksiyon,  etkili iletisim, tiyatro, ritm  düzenlemeye devam edilecek. Ayrica Kadin Dayanisma Merkezi bireysel psikolojik danisma hizmeti ile de kadinlarin yaninda olacak.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —