Tarih: 02.02.2021 15:51

Eski korgeneral Metin Iyidil'e 12 yil hapis

Facebook Twitter Linked-in

Fetullahçi Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girisimi sirasinda Kara Kuvvetleri Komutanligi (KKK) Egitim ve Doktrin Komutanligi (EDOK) Muhabere ve Muharebe Egitim Destek Komutani olan eski korgeneral Metin Iyidil, EDOK Kurmay Baskani olan eski tümgeneral Hamza Koçyigit ve EDOK Okullar Komutani olan eski korgeneral Abdullah Barutcu, haklarindaki hüküm açiklandi.

Metin Iyidil, Hamza Koçyigit ve Abdullah Barutçu'ya 'Anayasal düzeni ihalale tesebbüse yardim' suçundan 12 yil 6 ay hapis cezasi verildi. Tutuksuz sanik Barutçu'nun ise tutuklanmasina karar verildi.

"SIZDEN ONURUMU VE SAYGINLIGIMI GERI ISTIYORUM"

Mahkemede söz alan Metin Iyidil hakkindaki iddia ve iftiralari tüm kalbiyle reddettigini vurgulayarak, sunlari söyledi: "Darbecilerin tüm hayallerini yikarak, planlarinin bozulmasini sagladim. Yargitay'in karari yanlislik ve çeliskilerle dolu. 15 Temmuz basarili olsa, sikiyönetim mahkemelerinde düsman hukukuna göre yargilanacaktim. Sizin zorlugunuzu da anliyorum. 3 mahkeme karari üzerinden karar vereceksiniz. Sizden onurumu ve sayginligimi geri istiyorum. Nefes almak istiyorum. Varligim Türk varligina armagan olsun."Tutuksuz sanik Abdullah Barutçu ise terör örgütü ve darbe girisimi ile hiçbir ilgisinin bulunmadigini belirterek, "O gece Zekai Aksakalli'nin yönlendirmesiyle bir durum muhakemesi yapip, ona göre bir karar verdik. Suç isledigimi düsünmüyorum" diye konustu.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —