Esnafa Kredi Ertelemesi

Esnafa Kredi Ertelemesi

Esnafin, kooperatif kefaletiyle veya dogrudan Halk Bankasindan kullandigi Hazine faiz destekli kredi borcunun ertelenmesi karari Resmi Gazete'de yayimlandi.

Aliaga Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskani Salih Yigitalp, Covid-19 salgini nedeniyle isleri zarar gören esnafin 31 Aralik 2020 ve öncesi tarihlerde kullanmis olduklari kredilerden dogan borçlarindan, vadesinde ödenmeyen ve Banka takibine alinmamis taksitleri ile 1 Ocak 2021 – 30 Haziran 2021 tarihleri arasi dönemde ödenmesi gereken taksitlerin ertelendigini söyledi. 

Erteleme islemleri hakkinda bilgi veren Yigitalp, “Krediye tanimli faiz orani üzerinden faiz tahakkuk ettirilerek ve erteleme döneminde tahakkuk edecek taksit anapara ve faiz tutarlarinin ertelenen taksitten sonraki taksitlere esit olarak eklenmesi suretiyle gerçeklestirilecek. Erteleme islemi herhangi bir talebe gerek kalmaksizin, taksidin vadesinde ödenmemesi halinde Bankaca gerçeklesecek. Otomatik ödeme talimati olanlarin taksitleri vadesinde Bankaca tahsil edilecek olup, erteleme isteyen ancak otomatik ödeme talimati bulunanlarin bu talimatlarini iptal ettirmeleri gerekiyor” dedi. 

Yigitalp, kredi taksitleri ertelenen isletmelerden, erteleme dönemi boyunca çalisan sayisinin azaltilamayacagina dair taahhütname alinacagini da sözlerine ekledi.