Tarih: 06.02.2021 11:02

"Esnafin düsmani seyyar degil zincir marketlerdir”

Facebook Twitter Linked-in


Izmir Seyyar Esnaflar Meclisi’nin Varyant’taki merkezini ziyaret eden Izmir Pazarcilar Odasi Baskani Hamdin Erisen yasanan pandemi sürecinde tüm esnaflarin ekonomik açidan büyük zarar gördügünü açikladi. Seyyar Satici esnafinin da güçbirligi yaparak böylesi bir Meclis’i kurmalariyla sorunlarini daha hizli çözecegine inandigini belirten Erisen, Meclis Baskani Evren Laçin ve Meclis üyelerini tebrik etti. Özellikle genç esnaflardan olusan böylesi bir Meclis’in hedefine de kisa sürede ulasabilecegini kaydeden Erisen, sorunlarin ortak oldugunu, çözümün ise birliktelikten geçtigini vurguladi.

HAYALDI, GERÇEK OLDU

Yillarini pazarcilik yaparak geçirdigini aktaran Baskan Hamdin Erisen, çocuklugundan beri seyyar saticilik yaparak ekmegini sokaklardan kazanan Seyyar Esnaflar Meclisi Baskani Evren Laçin ile ortak yasam mücadelesini yasadiklarini belirtti. Gençlik yillarinda hayal edipte basaramadigi birlikteligi gerçeklestirdikleri için Laçin ve Meclis üyelerini tebrik eden Erisen, “Izmir’de son yillarda seyyar esnaflar tarafindan kurulan dernek ve kooperatifleri yakindan takip ediyorum. Izmir tarihinde bunun Evren Laçin ve arkadaslari tarafindan gerçeklestirilmesi büyük bir basaridir. Kisa sürede 20’ye yakin seyyar esnaf dernegi ve kooperatifini bir araya getirip 20 bin üyenin temsil edildigi bu Meclis, Türkiye’ye örnek olacaktir” diye konustu.


“DESTEKÇINIZ OLACAGIM”

Erisen sözlerini söyle sürdürdü: “Izmir Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi çatisi altinda ve Büyüksehir Belediyesi’nin yetkisinde bulunan sahil seritleri, meydan ve bulvarlardaki seyyar esnaflara, sabit esnafa zarar vermeden çalismasi için izin verilmesiyle sokaklarimizin düzenlenmesi ile sokaklarda zabita ve seyyar kavgasi sona erip sokaklar huzura kavusabilir. Ayrica seyyar esnaflarin Oda kurma faaliyetlerinin de destekçisi olacagim” ifadelerini kullandi.

“ONLAR YÜKSEK KAR PESINDE”

Sabit esnafin yanlis yönlendirilerek seyyarlara karsi kiskirtildigin aktaran Izmir Seyyar Esnaflar Meclisi Baskani Evren Laçin ise seyyarlarin da sabit esnafin da haksiz rekabete maruz kalmasinin tek sebebinin AVM’ler ve zincir marketler oldugunu söyledi. Zannedildigi gibi sabit esnaf ile seyyar esnaf  arasinda hiçbir sorun yasanmadiginin altini çizen Laçin, “Pandemi ve  depremde de çok iyi gördük ki ne AVM’ler ne de zincir marketler yoksulun, fukaranin, dar gelirlinin, emeklinin, yaslinin derdine derman olmuyor. Onlar sadece en karli yerlerde, en karli noktalarda yüksek kar yapmanin pesinde. Sabit esnaflarimizla biz seyyar saticilarin ortak düsmani tektir; o da AVM ve zincir marketlerdir” ifadelerini kullandi.

Ziyaretin ardindan Hamdin Erisen, Evren Laçin ve Meclis üyeleri seyyar saticilarin yasadigi sorunlari gösteren fotograf sergisini gezdi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —