Tarih: 26.01.2021 17:33

Esnaflar Için Dayanisma Zirvesi

Facebook Twitter Linked-in

Covid-19 salgininin toplum üzerindeki saglik, ekonomik ve sosyal etkileriyle ilk günden itibaren kararlilikla mücadele edilen Çigli’de, merkezi yönetimin salgina karsi aldigi tedbirler dolayisiyla isleri durma noktasina gelen esnaflara yönelik dayanisma adimlari atilmaya devam ediliyor. Sürecin basindan itibaren oda temsilcileri ve sivil toplum kurulusu temsilcileriyle istisare içerisinde olan Baskan Utku Gümrükçü, asilamanin basladigi bugünlerde esnaflarin talep ve ihtiyaçlarini degerlendirmek adina yeni bir görüsme trafigine basladi. 

Baskan Gümrükçü: “Esnafimizi kaderine terk etmeyecegiz”

Kentlerin gelisimi için esnaflarinin güçlü olmasi gerektiginin altini çizen Baskan Gümrükçü, “Hedefledigimiz kalkinma hareketinde esnaflarimizin da büyük rolü olacak. Pandemi süreci ülke genelinde oldugu gibi Çiglimizde de birçok esnafimizi olumsuz etkiledi. Tüm esnaf odalariyla istisare içerisindeyiz. Neler yapilabilecegini düzenli olarak masaya yatiriyoruz. Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü’müz araciligiyla daha önce kantin ve servis soförü esnafimiza gida kolisi desteginde bulunduk. Son olarak tekrar bir takim görüsmeler gerçeklestirdik. Esnaflarimiza sahip çikarak bu süreci kenetlenmis bir sekilde geride birakacagiz” dedi.  

“Haydi Çigli esnafina sahip çik”

“Çigli Belediyesi olarak, Pandemi sürecinin basindan itibaren esnaflarimiza destek olmaya devam ediyoruz. Salgindan korunmalari amaciyla hijyen paketi dagittik. Kantin ve okul servis soförü çalisanlarina gida kolisi desteginde bulunduk. Son olarak da zor durumda olan kahvehane esnafimiza 1000 TL nakdi destekte bulunacagiz. Bu noktada Çiglili vatandaslarimiza da önemli bir görev düsüyor. Yillardir aci ve tatli her türlü duyguyu beraber yasadiklari esnaf komsularina destek olsunlar. Alisverislerini süpermarketler yerine mahalle esnaflarindan yapsinlar. Kriz dönemlerinde gösterdikleri dayanisma ile gurur duydugumÇiglilihemsehrilerimi bu zorlu süreçte de sorumlulukalmaya bekliyorum” ifadeleriyle sözlerini noktaladi.

Altikulaç: “Bin TL destek saglanacak”

Çigli Belediyesi’nin salgin sürecinin basindan itibaren kendileriyle dayanisma içerisinde oldugunu ifade eden Çigli Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Arif Altikulaç, “Esnaflarimizin mevcut sorunlarini degerlendirmek için Baskanimiz Sayin Utku Gümrükçü ile bir araya geldik. Magduriyet yasayan esnaflarimiz için neler yapabilecegimizi masaya yatirdik. Çigli Belediyesi tarafindan, uzun süredir kapali olan kahvehane, kiraathane, internet kafe ve Play Station salonu isleten esnaflarimiza 1000’er TL nakdi destekte bulunulacak. Utku Baskanima gösterdigi dayanismadan ötürü sahsim ve esnaf arkadaslarim adina çok tesekkür ediyorum” dedi. 

Ismail Hakki Kirdi: “Esnafimiza nefes aldiracak”

“Pandemi sartlarindan en çok etkilenen esnaflarin basinda kahvehane, çay ocaklari, internet ve oyun salonlari geliyor. Kahvehaneciler Esnaf Odasi olarak, taleplerimizi Çigli Belediye Baskanimiz Sayin Utku Gümrükçü’ye ilettik. Sag olsun Baskanimiz da bütçelerinin elverdigi dogrultuda maddi destek saglayacaklarini belirtti. Utku Baskanimiza, zor zamanlar geçiren esnaflarimiza sagladigi tüm desteklerden ötürü tesekkür ediyorum” dedi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —