ESREFPASA HASTANESI'NDE SAGLIK ÇALISANINA YAPILAN SALDIRI PROTESTO EDILDI

ESREFPASA HASTANESI

Izmir'de Esrefpasa Hastanesi acil servisine igne yaptirmak için gelen bir kisi, ekiplerin kanamali bir hastaya müdahale etmeleri dolayisiyla kendisiyle ilgilenememelerine sinirlenerek, güvenlik görevlisine saldirida bulundu.

Esrefpasa Hastanesi'nde yasanan saldiri sonrasi saglik çalisanlari basin açiklamasi ile olayi protesto ettiler. Esrefpasa Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Kadir Devrim Demirel, hastanelerinde yasanan siddete tepki göstererek, “Saglikçilara yönelik siddeti engelleyecek kanunlarin bir an önce çikarilarak, saglik emekçilerinin güvenlige kavusturulmasini istiyoruz” dedi. 

Açiklamayi yapan Esrefpasa Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Kadir Devrim Demirel, saglik çalisanlarina yönelik siddetin yetkililerin duyarsizligi ve yetersiz kanunlardan kaynaklandigini cezasizlik politikalarinin bu tarz saldirilari arttirdigini belirtti. Saldirganin birkaç saat sonra serbest kalacagini söyleyen Demirel, "Her seferinde direnecegiz, karakolsa karakol, mahkemeyse mahkeme. Tanimadigimiz insanlara hizmet etmeye çalisiyoruz, hiç kimsenin de bize bu sekilde davranmaya hakki yok. Saglikçilara yönelik siddeti engelleyecek kanunlarin bir an önce çikarilarak, saglik emekçilerinin güvenlige kavusturulmasini istiyoruz” dedi.