EÜ kampüsünde yapimi devam eden Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait projenin ilk etabi tamamlandi

EÜ kampüsünde yapimi devam eden Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait projenin ilk etabi tamamlandi

Rektör Budak, "Ögrencilerimizin barinma sorununu büyük ölçüde çözüldü”

Ege Üniversitesi (EÜ) kampüsünde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 2 bin kisilik ögrenci yurdunun insaati tamamlandi. Göreve geldigi günden itibaren ögrencilerin barinma sorunu ile yakidan ilgilenen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak tamamlanan yurt insaatinda Gençlik ve Spor Bakanligi Izmir Il Müdürü Murat Eskici ile incelemelerde bulundu. Rektör Budak’in Ankara’daki girisimleri sonucu Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimati dogrultusunda Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan baslatilan yurt insaati projesi kapsaminda iki yil içinde 3 etapta 5 bin kisi kapasiteli yeni yurt binalari insa edilecek. 

Rektör Prof. Dr. Budak, “2017 yilinda göreve geldigimizde 65 bin ögrencisi olan tek bir noktada kampüsü bulunan üniversitemizin en büyük problemlerinden biri ögrencilerimizin barinama sorunuydu. Öncelikle Gençlik ve Spor Bakanimiz Sayin Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu ile irtibat kurduk ve Ege Üniversitesi’nde yurt ihtiyaci oldugunu kendisine ifade ettik. Sayin Bakanimiz hemen ekiplerini olusturarak burada incelemelerde bulundu. Biz de kendisine gerekli destegi verdik ve Ege Üniversitesi’nde bugün itibariyle 2 bin kisilik kiz ögrenci yurdu hizmete hazir hale geldi” dedi.

Proje kapsaminda yeni etaplarin da hizla tamamlanarak toplamda 7 binin üzerinde ögrencinin barinabilecegi bir kompleksin hizmet verecegini ifade eden Rektör Budak, “Tamamlanacak yurt binalari ile ögrencilerimizin barinma sorunu büyük ölçüde ortadan kalkacak. Ögrencilerimizin devlet güvencesi altinda modern bir yapida çok daha güvenli bir sekilde barinma ihtiyaçlari karsilanacak.  Ege Üniversitesi kampüsünde ulasim sorunu olmadan yeme-içme, barinma ve güvenligi ile aile ortaminda devletin sefkatinin hissedilebildigi bir ortam olusturmanin onurunu ve gururunu yasiyoruz. Bu anlamda basta Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a, Son Basbakanimiz Sayin Binali Yildirim’a, Gençlik ve Spor Bakanimiz Sayin Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu’na, Izmir milletvekillerimize ögrenciye verdikleri destekten dolayi tesekkür ediyorum” dedi. 

Proje kapsamda, 35’er metrekarelik odalarda 3-4 ögrenci barinabilecek. Odalar, ögrencilerin ihtiyaçlarina yönelik olarak wc, dus ve çalisma masasi gibi donanimlara sahip durumda. Her katta, çalisma odalari ve mescitler bulunuyor. Ayrica 430 kisilik bir konferans salonu ve 630 kisilik yemekhaneyi bünyesinde barindiran bir sosyal tesis binasi yer aliyor.