EÜ Ödemis Saglik Bilimleri Fakültesi kuruldu

Ege Üniversitesi (EÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Izmir Ödemis Saglik Yüksekokulunun kapatilarak, Ödemis Saglik Bilimleri Fakültesinin kurulmasina iliskin Cumhurbaskani Karari, Resmi Gazetede yayimlandi. Karar dogrultusunda, Ege Üniversitesinde fakülte s

Gündem 21.05.2021 12:40:12 0
EÜ Ödemis Saglik Bilimleri Fakültesi kuruldu

Bazi fakülte ve enstitülerin kurulmasi, bazi fakülte, enstitü ve yüksekokullarin kapatilmasi ile bazi fakültelerin isimlerinin degistirilmesine iliskin Cumhurbaskani karari, Resmi Gazetede yer aldi.   Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan imzasiyla yayimlanan karar ile Ege Üniversitesinde Izmir Ödemis Saglik Yüksekokulu kapatilarak, yerine Ödemis Saglik Bilimleri Fakültesi kuruldu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “Üniversitemiz, saglik alaninda birçok akademik ve hizmet birimini bünyesinde bulunduruyor. Izmir Ödemis Saglik Yüksekokulumuz, artik fakülte olarak hizmet verecek. Göreve geldigimiz ilk günden itibaren üniversitemizin hem akademik hem de idari altyapisini güçlendirmeye, günün ihtiyaçlari dogrultusunda birimlerimizi revize etmeye, hukuksal ve yapisal düzenlemeler ile tüm birimlerimizi daha etkin, hizli ve verimli hale getirmeye yönelik önemli çalismalar gerçeklestirdik. Özellikle saglikla ilgili pek çok birimi bünyesinde bulanan üniversitemizin, saglik altyapisini daha da güçlendirip saglik tematik alanina yönelik yeni birimleri hizmete açtik. Izmir’imizin 8 ilçesinde üniversitemizin yerleskesi bulunuyor. Geçtigimiz ay Saglik Bilimleri Fakültemizi Karsiyaka Suat Cemile Balcioglu Yerleskesi’ne tasimistik. Karsiyaka saglik kompleksimizde birçok birimimiz poliklinik hizmeti vermeye basladi. Üniversitemizin ikinci saglik bilimleri fakültesini kurmak için kollari sivadik. Saglik Yüksekokulumuzu fakülteye dönüstürme çalismalarimizi tamamlayip, Senatomuzun ardindan YÖK’e gönderdik. Bugün yayimlanan kararla Izmir Ödemis Saglik Yüksekokulumuz kapatilarak yerine Saglik Bilimleri Fakültesi kurulmus oldu.  Ege Üniversitesi markasini yeni kurulan Ödemis Saglik Bilimleri Fakültesi ile Küçük Menderes havzasina tasiyoruz. Yeni fakültemizin bölgeye önemli katkisinin olacagina inaniyorum” diye konustu. 

Rektör Budak, “Bölgenin ilk, Türkiye’nin en köklü yüksekögretim kurumu olarak 66’nci yil dönümümüzü dün kutladik. Bölgemizin ve Izmir’imizin her kösesine egitimimizi ve hizmetlerimizi tasimayi sürdürecegiz. Devletimizin zirvesinin güçlü destekleri ile Ege Üniversitesi ailesi olarak son dört yilda el birligi ile çalisarak vizyon uygulamalari hayata geçirdik. Bu vesileyle, Ege Üniversitesinde Ödemis Saglik Bilimleri Fakültesinin kurulmasinda katkilari ve desteklerinden dolayi basta Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’a, Son Basbakanimiz Izmir Milletvekilimiz Sayin Binali Yildirim’a,  YÖK Baskanimiz Sayin Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a ve milletvekillerimize cani gönülden sükranlarimi sunuyorum.  Izmir Ödemis Saglik Yüksekokulumuzun kurulusundan itibaren bugün itibariyle Fakülteye dönüsmesine kadar olan süreçte gayret sarf eden ögretim elemanlarimiza ve idari personelimize tesekkür ediyorum” dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °