EÜTF Hastanesinde polikliniklerin girisi yenilendi

Ege Üniversitesi Tip Fakültesi (EÜTF) Hastanesinde saglikta kalite standartlarinin daha üst seviyelere tasinmasi için yatirimlar sürüyor. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'in destekleriyle fiziki ve teknik alt yapisinda önemli yenilemeler yapilan EÜTF

Sağlık 15.02.2021 10:56:35 0
EÜTF Hastanesinde polikliniklerin girisi yenilendi

EÜTF Hastanesinin yenilenen poliklinikleri girisindeki açilis törenine, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜTF Dekani Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜTF Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Sezgin Ulukaya, tip fakültesi ve hastane yönetimi, anabilim dali baskanlari ile saglik çalisanlari katildi. Hasta ve çalisan odakli hizmet anlayisiyla hizmet kalitesini yükseltmeyi sürdüreceklerini kaydeden Rektör Budak, “Ege Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi, bölgemizin ve ülkemizin en önemli hastanelerinden birisi. Saglik hizmeti anlaminda uluslararasi arenada da hizmet eden bir kurum. Her seyden önemlisi de akademik kadromuz basta olmak üzere saglik çalisanlarimiz gerçekten kaliteli bir kadro. Böyle bir kaliteli kadronun çok daha güzel fiziki ve teknik alt yapi imkanlari hak ettiklerini düsünüyorum” dedi.

“HASTANEMIZIN YAKLSAIK 1 MILYAR TL’LIK BORCUNU ÖDEDIK”

Ege Üniversitesinin 65 yillik köklü bir geçmise sahip oldugunu ve geçmiste görev alan yöneticilerin üniversiteye katki sunmak için çalistigini ifade eden Rektör Budak, “Biz de 3 yili askin süredir, yaklasik 1 milyar TL borcumuzun ödemesini, Cumhurbaskanimizin, Maliye Bakanligimizin destekleriyle yaptik. Hastaneye girislerde hastalarimiz sorunlar yasiyordu. Su anda hastanemizin, yesil alanlari ve girislerini yenilemis durumdayiz. Bir bilim yuvasina yakisir düzenlemelerin olmasini istedik. Bize yakisir bir alt yapi olusturduk. Borçlarimizi ödedik, çalisan sayimizi neredeyse 2 katina çikarttik. Saglik hizmeti anlaminda, anabilim dallarimiza çok ciddi yatirimlar yapiyoruz. 2021’de en yüksek bütçeyi alan üniversitelerden birisiyiz. Yatirim bütçemizi yüzde 44 arttirdik. Saglik bilimleri alaninda akademik basari anlaminda en yüksek performansi Tip Fakültesi gösterdi. Arastirma üniversitesi de oldugumuzda bunun faydasini üniversitemiz görecek” diye konustu.

YERINDE YENILEME IÇIN SÜREÇ DEVAM EDIYOR

EÜTF Hastanesinin yerinde yenilenmesi için Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatlari ve AK Parti Izmir Milletvekili Binali Yildirim’in da destekleriyle çalismalarin baslatildigini, sürecin ise devam ettigini vurgulayan Rektör Budak, “Tüm hastanemizi yeniden yerinde yapmak için proje hazirlaniyor. Cumhurbaskanimiz ve Izmir Milletvekilimiz Binali Yildirim da bu konuyla ilgili açiklama yaptilar, destek veriyorlar. Etüt projesinin ihale süreçlerinin tamamlanmasinin ardindan hastanemizin yapimina iliskin ihale süreci baslayacak.  Öte yandan merkez ameliyathanemizin tüm hukuki süreçlerini tamamladik. Saglik Bakanligimizdan da dosyalarimizi teslim aldik. Oradaki eksikliklerin giderilmesi için çalismalarimiz sürüyor. Pandemi ve deprem gibi yasadigimiz olumsuzluklarda hastanemiz çok önemli hizmetler yürüttü. Orta ve uzun vadede planladigimiz çalismalarimizi sürdürüyoruz. Desteklerinden dolayi Devlet erkânimiza ve gayretlerinden ötürü saglik çalisanlarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

“ÖNEMLI ÇALISMALARA IMZA ATTIK”

Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Cemil Gürgün, “Rektörümüz Sayin Prof. Dr. Necdet Budak’in destekleriyle 3 yili askin süredir, EÜTF Hastanesinde önemli çalismalara imza attik. Rektör hocamizla basladigimiz çalismalarimiz kapsaminda tamamladigimiz projelerimize bir yenisini daha ekledik. Öncelikle hastanemizin dis görünüsünden baslayarak peyzaj düzenlemesi ve alt yapi eksiklikleri giderildi. Bunun yani sira çok ciddi oranda bütçeler ayrilarak anabilim dallarimizin cihaz alt yapisi yenilenmistir. Rektörlügümüz destegiyle Hastanemizin gelisimi, degisimi ve yenilenmesi devam etmektedir. Rektör hocamizin çabalariyla hastanemizin yerinde yeniden yapilmasi için proje onayimiz alinmistir. Dilerim bu kapidan giren hastalarimiz sifa bulur ve en kisa sürede sagliklarina kavusurlar. Çalisanlarimiz ise meslek yasamlarinda basarilara imza atarlar” dedi.

TERMAL KAMERA ILE KONTROL YAPILACAK

Düzenlemelerin hasta ve çalisanlarin konforu açisindan büyük önem tasidigina deginen Bashekim Prof. Dr. Sezgin Ulukaya, “Yenilenen girisimizde, termal kamerali sistemler bulunuyor. Tüm hastalarimizin giris çikisini buradan saglayacagiz. Hastanemizde yapilanma faaliyetleri devam ediyor, önümüzdeki günlerde diger çalismalarimiz da tamamlanacak. Bu çalismalar Rektörlügümüzün kaynaklariyla yapiliyor. Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a desteklerinden dolayi tesekkür ediyorum” diye konustu.


 


Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °