Evde Uygulanabilecek Pratik Cilt ve Saç Bakim Önerileri...

Cilt ve saç bakiminizi, COVID-19 sürecinde evde yapabilirsiniz. Ihtiyaciniz olan tek sey mutfaginizda bulunan dogal ürünleri nasil kullanacaginizi bilmek!

Magazin 24.02.2021 18:09:12 0
Evde Uygulanabilecek Pratik Cilt ve Saç Bakim Önerileri...

COVID-19’la birlikte kalabalik ortamlardan kaçinma, sosyal mesafe ve evde zaman geçirme hayatimizin normali haline geldi. Bu degisim günlük rutinleri de büyük oranda degistirdi. Yakin Dogu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakimi ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Baskani Yrd. Doç. Dr. Yesim Üstün Aksoy, pandemi sürecinde kisisel bakimin da olabildigince evde yapilmasinin saglik açisindan en iyisi oldugunu dile getirerek, saç ve cilt bakimi için evde uygulanabilecek pratik önerilerde bulundu. 

Cilt Bakiminda Kullanilabilecek Dogal Ürünler 

COVID-19 salgininin, hayatimizda yarattigi kisitlayici etkisiyle önemli bir stres kaynagi haline geldigini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Aksoy, bu stresin birçok saglik probleminin yani sira, cilt ve saç yapisinin bozulmasina da neden olabilecegini söylüyor. Saglikli bir cilt ve saç için, su içmenin, dogru ve dengeli beslenmenin ve uyku düzeninin çok önemli oldugunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Aksoy, cildin temiz ve nemli tutulmasinin da çok önemli oldugunu vurguluyor. Cilt bakiminda, cilt tipini ve buna uygun ürünleri bilmenin önemine deginen Yrd. Doç. Dr. Yesim Üstün Aksoy, “Cilt bakiminin ilk adimi cildin uygun ürünlerle temizlenmesidir. Temizlikte tonik olarak kullanabileceginiz en iyi dogal malzemelerden biri ise gül suyudur. Gül suyu, gözeneklerin arinmasini ve siyah nokta olusumunu önler” diyor. 

Temizlik isleminin ardindan cildin nemlendirilmesi gerektigini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Aksoy, nemlendirme islemi için cilt bakimi yaglari ya da evde bulunan bazi dogal malzemeleri öneriyor: "Aloe vera yapraklarinin içinde yer alan jelle ya da salatalik suyuyla cildinizi nemlendirebilir, badem yagi, bugday yagi, çörek otu yagi gibi farkli yaglari da bu amaçla kullanabilirsiniz.  Dogal ürünlerden Türk kahvesi, badem, toz seker, çilek ve domates ile cildinize haftada bir kez peeling uygulayabilirsiniz.”

Hangi Cilt Için Hangi Maske?

Saglikli bir cilt maskesi için cilt tiplerine göre kullanilabilecek ürünleri siralayan Yakin Dogu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Saç Bakimi ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Baskani Yrd. Doç. Dr. Yesim Üstün Aksoy, kuru ciltler için avokado, limon, yumurta aki, çilek ve bal ile cilt maskesi hazirlanmasini öneriyor. Nemsiz ve cansiz ciltlere ise bal, yogurt, zeytinyagi, salatalik, aloe vera, muz içeren maskeler iyi geliyor. Yagli ciltlerde kullanilacak cilt maskelerinin ise elma sirkesi ve maden suyu içermesi gerekiyor. Yesil çayin bütün cilt tiplerinde kirisiklik önleyici olarak kullanilabilecegini söyleyen Doç. Dr. Aksoy, cilt renginin açilmasi, sivilce ve leke tedavisi ve hücre yenilenmesi için de limon, bal ve toz seker gibi dogal malzemelerin kullanimini öneriyor. 

Saçlariniz Dogal Güzelligini Korusun...

Doç. Dr. Aksoy, saç bakiminda kullanilabilecek dogal ürünleri de yine saç tiplerine göre siniflandiriyor. Yagli saçlar için yagsiz yogurt ve yumurta; ince telli saçlar için hint yagi ve isirgan otu; kalin telli saçlar için menekse yagi, zeytinyagi ve bal; kepekli saçlar için avokado, bal ve zeytinyagi; dökülen saçlar için zeytinyagi, bal, tarçin, yumurta ve badem yagi; kuru saçlar için bal ve süt; yipranmis saçlar için muz ve badem yagi; kirik saçlar için menekse yagi, jojoba yagi, tatli badem yagi ve sirke gibi dogal malzemelerle hazirlanan karisimlarin kullanilmasini öneriyor.



Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °