Tarih: 27.02.2021 11:06

EVINI YIKIP YAPTIRANA 200 BIN LIRALIK DÜSÜK FAIZLI KREDI

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla yürürlüge giren kanuna göre kentsel dönüsüm kapsaminda hak sahiplerince bankalardan kullanilacak kredi tutari için belirlenen üst limitler artirildi.

Konu hakkinda tüketiciyi bilgilendiren Üçay Insaat Genel Koordinatörü Mehmet Gül, “Hak sahiplerine, düsük faizle verilen güçlendirme kredisi üst limiti 50 binden 80 bin liraya, yapim ve yenileme için verilen 125 bin ise 200 bin liraya yükseltildi. Tek kisiye verilen toplam kredi tutari ise 625 bin TL’den 1 milyon TL’ye çikarildi. Deprem kusagindaki ülkemizde, bakanlik verilerine göre 150 binden fazla riskli yapi bulunuyor. Yükselen döviz kurlari sebebiyle artan maliyetler, kentsel dönüsümü yavaslatmisti. Bu karar hem insaat sektörünü hareketlendirecek hem de riskli yapilarin dönüsümünü hizlandiracak.” dedi.

KENTSEL DÖNÜSÜM KREDISI NASIL ALINIR?

Gerekli sartlari tasiyan herkesin kentsel dönüsüm kredisinden faydalanabilecegini belirten Mehmet Gül, kentsel dönüsüm kredisi alabilmek için izlenecek adimlari söyle açikladi:

“Kentsel dönüsüm kredisi kullanilacak konutun, kanun tarafindan belirlenen ‘riskli alan’ bölgesinde yer almasi gerekir. Bununla beraber yapinin da riskli oldugu teknik raporlarla ispatlanmalidir. Alinan raporla birlikte ‘riskli alan’ ve ‘riskli yapi’ sartlarini tasiyan yapi için dönüsüm süreci baslar. Müteahhit ile anlasma yapildiktan sonra konutlar tahliye edilir. Tahliyeden sonraki 1 yil içerisinde banka kredi basvurusunun yapilmasi gerekir. Banka krediyi onayladiktan sonra kredi basvurusunda bulunan kisinin bilgilerini Çevre ve Sehircilik Bakanligi’na göndererek faiz destegi onayi talep eder. Bakanliktan kredi onayi geldikten sonra kredi kullandirilir.”

DIKKAT! KIRA YARDIMI ALANLAR KREDIDEN YARARLANAMIYOR

Kredi limitlerinin yüzde 60 artirilmasiyla insaat sektörünün hareketlenecegini belirten Mehmet Gül, su bilgileri paylasti: “Bir kisi kendine ait en fazla 5 daireye kadar kentsel dönüsüm kredisinden faydalanabilir. Bir diger önemli konu da kira yardimi destegi alanlar kentsel dönüsüm kredisinden faydalanamaz. Süreç içerisinde hak kaybi yasamamak isteyenler, mutlaka uzman kisiler ve sektörde rüstünü ispatlamis sirketlerle çalismalidir.”





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —