EVLER ARTIK ATIK ISI ILE ISINACAK!

EVLER ARTIK ATIK ISI ILE ISINACAK!

Isitma ve sogutma sistemlerinde devrim niteliginde gelismeler yasaniyor. Karbonizasyona son vermek isteyen Avrupa'nin gözü ise ihtiyaç duyduklari 5. nesil bireysel ve bölgesel isitma sistemlerini gelistiren Türk mühendislerde. Atik isiyi isitma ve sog

Yasanan iklim krizine dur demek isteyen birçok ülke isitma ve sogutma sistemlerinde yeni arayislara giriyor. Özellikle karbon salinimini %55 oraninda azaltmayi hedef olarak belirleyen Avrupa’nin çözüm arayisi ise yeni nesil isitma sistemlerinde bulunuyor. Atil halde bulunan isiyi degerlendirerek isinmak isteyen basta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülkeyi heyecanlandiran teknolojik gelisme ise Enover Enerji’nin mühendislerinden geldi. 5. nesil Enover sistemlerinin %100 yenilenebilir enerji hedefine ulastiracak teknolojide oldugunu aktaran Enover Enerji Yönetim Kurulu Baskani Dr. Malik Çaglar, istenilen sicakliga optimize edilebilen ve 35°C’de çalisabilen yeni nesil tek teknolojinin EHP teknolojisi oldugunu vurguluyor.

Eski ya da Yeni Bina Fark Etmiyor

Karbon salinimini azaltmak ve düsük isilarda hem ekonomik hem de verimli isinmak artik hayal olmaktan çikiyor. Bugüne kadar 100 yillik bir geçmise sahip eski teknoloji ile isindirilan alanlari nano-bor teknolojik partikülleri içeren EHP’li peteklerle 18 dakikada daha verimli isindirmayi basaran Enover Enerji, atik isinin geri kazanimini sagladiklari 5. Nesil isitma ve sogutma teknolojileri ile düsük sicaklikta da kombilerin çalismasini basardi. Özellikle eski binalara sahip olan Avrupa sehirlerinin atik isiyi degerlendirecekleri sistemlere sahip olmamasinin teknolojilerine olan ilgiyi daha da artirdigina dikkat çeken Dr. Malik Çaglar, isi borulu panel radyatör kullanimiyla düsük sicakliklarda Enover sistemleri kullanilarak hem ucuz hem akilci hem de verimli isitmanin mümkün oldugunun altini çiziyor.

Kombiler 35 Derecede Çalisacak

EHP teknolojisi ile endüstriyel yapilarda atik isinin geri kazanimi saglanarak elektrige çevrilmesi ve üretim süreçlerindeki enerji ihtiyacinin karsilanmasini sistemlerinde basaran Enover Enerji, 5. nesil bölgesel ve bireysel isitma sistemleri ile bunu ev ortamina da tasiyor. Bugüne dek denenen tüm sistemlerin ya mevcut sistemi daha fazla büyüttügünü ya da entegre çözümler olarak sunulamadigini aktaran Dr. Malik Çaglar, atil halde bulunan isiyi gelistirdikleri sistemler sayesinde tekrar kazanarak kombilerin 35°C’de çalisabilecegini dile getiriyor. Enover isi borulu radyatör sisteminin 5. nesil isitma evresine mevcut radyatörlere nazaran birim agirlik basina bugünden hazir oldugunu da belirten Dr. Çaglar, %100 verimli ve bilinen tek sistemlerinin basta Avrupa olmak üzere ABD, Rusya ve Çin gibi ülkelerin radarinda oldugunu ve teknoloji ihracatina baslayacaklarinin altini çiziyor.