Tarih: 28.08.2021 20:23

‘FASL-I FOÇA'DA MÜZIK ZIYAFETI

Facebook Twitter Linked-in

Kültür ve Turizm Bakanligi Güzel Sanatlar Genel Müdürlügünün düzenledigi Yaz Konserleri kapsaminda Izmir Devlet Klasik Türk Müzigi Korosu tarafindan düzenlenen ‘Fasl-i Foça’ konseri; kültürel zenginligimizi ve asirlik tarihsel yolculugumuzu anlatan Türk Müzigi ve eserlerini sanatseverlerle bulusturdu.

Mini bir Hicaz fasil, Sevki Bey’in ‘Affeyle suçum ey gül-i ter basima kakma’ isimli sarkisi ile baslayan konser, Kayseri Türküsü ‘Erkilet Güzeli’yle tamamlandi.


Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz; ‘‘Güzel bir Foça aksaminda, Türk Musikisinin seçkin örneklerinden olusan eserleri seslendiren Devlet Koromuzun çok kiymetli sanatçilari Sayin Derya Derin ve Sayin Yavuz Karabulut ile koromuzun kiymetli sazlarina ve Izmir Devlet Klasik Türk Müzigi Korosu Müdiresi Sayin Sirin Ertem’e tesekkür eder saygilarimi sunarim.’’dedi.

Bir saatlik konserin bitiminde Foça Belediyesi Kültür Sanat Isleri Sorumlusu Oguzhan Çakirefe, Devlet Korosu solistleri Derya Derin ve Sayin Yavuz Karabulut’a tesekkür çiçegi sundu.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —