Fenilketonüri Hastalarina Düsük Proteinli Gida Destegi

Çigli Belediyesi tarafindan, ilçe sinirlari içerisinde ikamet eden Fenilketonüri hastalarina düsük proteinli glütensiz besinlerden olusan gida kolisi desteginde bulunuldu.

Yerel 1.06.2021 20:17:15 0
Fenilketonüri Hastalarina Düsük Proteinli Gida Destegi

Toplumun farkli kesimlerinden ekonomik sikinti yasayan vatandaslara yönelik destek çalismalarini sürdüren Çigli Belediyesi, örnek bir dayanisma uygulamasina daha imza atti. Daha önce ilçede ikamet eden Çölyak hastalarina yönelik glütensiz gida kolisi desteginde bulunan Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü, son olarak Fenilketonüri hastalarina özel hazirlanan ve içerisinde düsük proteinli glütensiz serit makarna, manti makarna, domates çorbasi, ezogelin çorbasi, un, sürülebilir çikolata, çikolatali kurabiye, çikolatali gofret ve çilekli gofret bulunan gida kolilerini ailelerin evlerine teslim etti. Geçtigimiz aylarda da fenilketonüri hastalari için hazirlanan gida kolileri hastalara ulastirilmisti.

Baskan Gümrükçü: “Kimseyi yalniz hissettirmeyecegiz”

Ihtiyaç sahibi her vatandasin yaninda olmaya özen gösterdiklerini ifade eden Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, “Temel Belediyecilik hizmetlerimizin yani sira ilçemizde ikamet eden ve ekonomik sikinti yasayan vatandasimizin temel beslenme ihtiyaçlarini karsilamak adina gida kolisi desteginde bulunuyoruz. Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü’müzün sürdürdügü çalismalar kapsaminda Çölyak ve Fenilketonüri rahatsizliklari gibi bazi özel durumlari olan vatandaslarimizi da unutmuyoruz. Çölyak rahatsizligi bulunan vatandaslarimizin ardindan Fenilketonüri hastalarina da beslenme sartlarina uygun ürünlerden olusan gida kolisi desteginde bulunduk. Tüm bu hizmetlerimizin tek bir amaci var, o da tüm Çiglililere zorda kalsam bile Çigli Belediyesi benim yanimda duygusunu hissettirmektir” dedi. 



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °