Tarih: 06.01.2021 11:36

FETÖ'nün kritik isimleri Salih Fidan ile Samet Güre yakalandi

Facebook Twitter Linked-in

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimligince "FETÖ/PDY Silahli Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan yakalama emri bulunan Salih Fidan ve Samet Güre, Ukrayna-Polonya sinirinda illegal yollarla kaçarken yakalandi.

Emniyet Genel Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Baskanliginin Ukrayna makamlari ile görüsmesinin ardindan teslim alinan Fidan ile Güre, Türkiye'ye getirildi.

Süphelilerin islemleri Ankara Cumhuriyet Bassavciligi Terör Suçlari Sorusturma Bürosu'nda sürüyor.

Yakalananlardan Salih Fidan'in FETÖ'nün sözde Irak/Bagdat sorumlusu oldugu, örgütün yurt disi yapilanmasinda faaliyet gösterdigi, FETÖ iltisakli Feza Ögretim Kurumu Isik Üniversitesinde ögretmen olarak çalistigi, 15 Temmuz darbe girisiminden sonra esi Yesim Fidan ile Türkiye'den ayrildigi ve bir daha dönmedigi belirlendi.

Samet Güre'nin ise FETÖ'nün sözde Irak/Erbil sorumlusu oldugu, örgütün yurt disi yapilanmasinda faaliyet gösteren kisiler arasinda yer aldigi, FETÖ'ye ait Erbil'deki Fezalar Egitim Kurumunda fizik ögretmeni olarak çalistigi, "17-25 Aralik'tan sonra Bank Asya hesabindaki para miktarini artirdigi" ve etkin pismanliktan yararlanan kisilerin ifadelerinde de yer aldigi tespit edildi. Kaynak: mynet




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —