Fidanlar büyüyecek, ögrenciler zeytin ve zeytinyagi yiyecek

Fidanlar büyüyecek, ögrenciler zeytin ve zeytinyagi yiyecek

Salihli Ticaret ve Sanayi Odasi'nin Kadin Girisimcileri, okullara toplam 500 zeytin fidani dikilmesini sagladi. Okullarin bahçelerine dikilen fidanlar ürün vermeye baslayinca, elde edilen ürünlerden okul aile birlikleri kanaliyla ögrenciler yararlana

Salihli Ticaret ve Sanayi Odasi’nin Kadin Girisimciler Kurulu örnek bir projeyi daha hayata geçirdi. Hayirseverlerin yaptigi bagislarla 500 zeytin fidani satin alinarak, yatili bölge okullari ve bünyesinde anaokulu bulunan okullara hibe edildi. Gemlik (Trilye) cinsi zeytin fidanlari, Salihli Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Gazi Ilkokulu, Bilim Sanat Merkezi, Misak-i Milli Ilkokulu, Alpaslan Ilkokulu ve Adala Nergis Demet Ilkokulu’na dagitildi.

Salihli TSO Kadin Girisimcileri’nin egitim alanina yönelik çalismalari uzun yillardir devam ediyor. Dokuz yil önce baslatilan uygulamayla her yil 15 kiz ögrenciye burs veren kadin girisimciler, kaynak saglamak amaciyla sik sik kermesler ve gelir getirici etkinlikler organize ediyor. 

Bu yil yapilan bagislarin bir kismini farkli bir sekilde degerlendirmeye karar verdiklerini belirten Salihli TSO Kadin Girisimciler Kurulu Baskani Benay Oral, su bilgileri verdi:

“Okullara ve ögrencilere yönelik çalismalarimiza bu yil farkli bir boyut kazandirdik. Istedik ki yaptigimiz katki uzun soluklu olsun ve sürdürülebilir yasama örnek olsun. Bunun için hayirseverlerin yaptiklari bagislarla zeytin fidanlari satin aldik. Bu fidanlar ürün vermeye baslayinca, gerek zeytininden gerekse de yagindan istifade edilebilmesi için, yatili bölge okullarini ve bünyesinde anaokulu bulunan okullari tercih ettik. 

500 zeytin fidanini 7 okulumuza dagittik. Okul idarecileri ve personelin de yardimiyla bunlar toprakla bulustu. 3-4 yil sonra fidanlar ürün vermeye baslayacak. Bu Salihli halkinin gelecek nesillere güzel bir armagani oldu.”

Salihli TSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Yüksel, Kadin Girisimciler Kurulu’nu örnek faaliyetleri nedeniyle gönülden kutladi ve emegi geçen herkese tesekkür etti. Yüksel, “Pandemiden dolayi kisitli çalisma kosullarina ragmen, yeni projeler hayata geçiren Kadin Girisimcileri yürekten kutluyorum.  Zeytin fidani, yeni nesillere birakilabilecek güzel bir miras. Egitim alanina yapilan destek en isabetli ve olumlu katkilardan biridir. Bagis yapan ve bu bagislari fidan olarak okullara ulastiranlara tesekkürlerimi sunuyorum.” dedi. 

Salihli TSO Kadin Girisimcileri’nin dagitimini organize ettigi zeytin fidanlari Salihlili kadin girisimci Ayla Korkmaz’dan temin edildi. Bagisçilarin isimleri fidanlarin üzerine etiketlenerek dagitimlari yapildi.