Filipinler'de Dujuan Firtinasi uyarisi

Filipinler Sivil Savunma Dairesi tarafindan yapilan açiklamada, yilin ilk firtinasi olan Dujuan'in karaya yaklasmasi ile ülkenin güneyinde ve orta kisimlarinda asiri yagislara neden oldugu ve 51 binden fazla kisinin tahliye edildigi aktarildi.

Gündem 21.02.2021 20:56:50 0
Filipinler

Filipinler’i yilin ilk firtinasi olan Dujuan’in yarin vurmasi beklenirken, yaklasan firtina neden ile ülkenin güney ve orta kesimlerindeki birçok sehir sular altinda kaldi. Sivil Savunma Dairesi tarafindan yapilan açiklamada, Surigao del Sur, Surigao del Norte, Agusan del Norte ve Dinagat Adalari’nda bulunan 51 binden fazla kisinin meydana gelen seller nedeni ile tahliye edildigi aktarildi.

25 KILOMETRE HIZLA ILERLIYOR

Hava Durumu Bürosu tarafindan yapilan açiklamada ise, yerel saatle 19.00’dan itibaren Dujuan’in Filipinler’in güneyinde yer alan Surigao del Norte eyaletindeki Surigao kentinin 275 kilometre dogusunda oldugu bildirildi. Büro, Dujuan’in saatte 25 kilometre hizla kuzeybatiya dogru ilerledigini açikladi.

SEL VE HEYELAN UYARISI YAPILDI

Büro, “Dujuan’in önümüzdeki 12 saat içinde gücünü koruyacagi tahmin ediliyor. Ancak, karaya çikmadan önce tropik bir depresyona dönüsme ihtimali henüz göz ardi edilmedi” ifadelerini kullanarak, siddetli yagislar konusunda uyarida bulundu. Büro, riskli bölgelerde asiri yagislarin ani sellere ve heyelanlara neden olabilecegini aktardi.

Büro, Dujuan’in güney Luzon Adasi’ni, Filipinler’in orta kesimini ve güneyde yer alan Mindanao bölgesini etkilemesini beklendigini açikladi.

Filipinler’de her yil Haziran-Aralik aylari arasinda tayfunlar ve tropikal firtinalar meydana gelirken, yüzlerce kisi tayfunlar ve firtinalar nedeni ile hayatini kaybediyor. (IHA)



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °