FIRINLARDAN DUMAN TÜTMEYE DEVAM EDECEK

FIRINLARDAN DUMAN TÜTMEYE DEVAM EDECEK

Yirmi yil önce dönemin Belediye Baskani Ahmet Tüfekçi tarafindan Yeni Mahalle'de yasayan vatandaslarin talepleri dogrultusunda geleneklerine uygun olarak yapilan sokak firinlari tepeden tirnaga yenilendi. Ayvalik Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekiple

Baskan Ergin’e tesekkür

Belediye mülkiyetindeki alanlara yirmi yil önce yapilan üç adet firin, iki bin hanenin yasadigi ve yaklasik alti bin nüfusu barindiran mahalle halkinin yogun kullanimi nedeniyle yiprandi. Vatandaslar firinlarin yakin bir zamanda kullanilamaz duruma gelecegini bildirerek yenilenmesini istedi. Fen Isleri Müdürlügü ekiplerinin yaptiklari yenileme çalismalari sonucunda üç firin da bastan asagi yenilendi. Yenilenen firinlarda kendi geleneklerine göre ekmek pisiren kadinlar çalismalar nedeniyle Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin’e tesekkür ettiler.

Sofralarindan ekmek eksik olmasin

Kadinlarin pisirip ikram ettigi sicak ekmelerin tadina bakan Baskan Ergin, “Firinlarin çati ve bacalari dahil olmak üzere tüm revizyonu yapildi. Çatisi, bacasi ve içindeki ates tuglalarina kadar her sey tepeden tirnagi yenilendi. Mahallede yasayan vatandaslarimiz güle güle kullansinlar. Bu bölgede yasayan vatandaslarimiz yillardir kendi geleneklerini yasatiyorlar. Kendi ekmeklerini kendileri üretiyorlar, üç firin da çok yogun bir sekilde kullaniliyor, neredeyse bacadan duman tütmedigi gün yok gibi. Bu nedenle de artik yipranmaya ve is görmemeye baslamis. Biz de belediye olarak vatandaslarimizin taleplerini yerine getirdik. Sofralarindan ekmek eksik olmasin” dedi.