Firtina birçok ili vurdu

Firtina birçok ili vurdu

Meteoroloji'den yapilan uyarilar sonrasi beklenen firtina ve yagislar birçok ilde etkisini gösterdi. Manisa ve Denizli'de gece yarisindan sonra etkili olan firtinada kentteki çok sayida binanin çatisi uçtu, aydinlatma direkleri ve agaçlar yollara

Manisa kent merkezinde etkili olan firtina nedeniyle enerji iletim hatlarinin kopmasi ve bazi trafolarda yasanan arizalar sonucu kentin önemli bölümünden elektrik kesintisi yasandi.

IZMIR'DE SAGANAK VE FIRTINA ETKILI OLDU

Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün Izmir için yapmis oldugu saganak ve firtina uyarisinin ardindan kentte gece saatlerinde baslayan saganak ve firtina hayati olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde ise gitmekte olan vatandaslar ve sürücüler saganak nedeniyle zor anlar yasarken, birçok ilçedeki ana caddeler ise saganak nedeniyle adeta göle döndü.

AGAÇLAR DEVRILDI

Bornova ilçesi Ümit Mahallesi’nde firtina nedeniyle bir agaç elektrik tellerinin üzerine devrildi. Ihbar üzerine adrese gelen Gediz Elektrik personelleri tarafindan tellerin üzerine düsen agaç çalismalar sonrasi tellerin üzerinden kaldirildi. Ayrica Buca ilçesinde de bir agaç devrilirken, ihbar üzerine gelen itfaiye ekiplerince devrilen agaç bulundugu yerden kaldirildi.

CADDELER SULAR ALTINDA KALDI

Saganak yagmur nedeniyle daha önce birçok aracin sular altinda kaldigi Karsiyaka Mavisehir Mahallesi’nde caddeler adeta göle döndü. Birçok noktada su birikintileri meydana gelirken, Izmir Büyüksehir Belediyesi’ne bagli ekipler ise yollarda biriken sulari tahliye etmek için gece boyu çalismalar yürüttü. Öte yandan, Izmir Büyüksehir Belediyesi, itfaiye ve polis ekipleri ise gece boyunca etkili olan saganak ve firtina nedeniyle adeta teyakkuza geçti.

DENIZLI'DE FIRTINA ÇATILARI UÇURDU

Denizli'de siddetli rüzgar hayati olumsuz etkiledi. Saatteki hizi 35 kilometreye kadar ulasan lodos nedeniyle, evlerin çatilari uçtu. Enerji iletim hatlari koptu, bazi trafolarda ariza olustu. Kentin bir bölümünde elektrik kesintisi yasanirken, bazi yerlerde agaçlar devrildi. Merkezefendi ilçesi Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 265 sokakta bulunan tek katli bir evin çatisi, siddetli rüzgarin etkisiyle yerinden sökülerek caddeye düstü. Çatinin caddeyi trafige kapattigi olayda, sans eseri yaralanan olmadi. Uçan çatinin isabet ettigi 2 otomobil zarar görürken, bir telefon diregi kirildi. Denizli Büyüksehir Belediyesi ekipleri, caddeye düsen çati malzemelerini kaldirmak için çalisma baslatti.

Mahalle sakinlerinden Ali Solak, rüzgar nedeniyle ev ve araçlarda hasar olustugunu belirterek, "Rüzgar çok siddetliydi. Bir evin çatisi büyük bir gürültüyle yerinden söküldü. Korku yasadik. Can kaybi yasanmamasi sevindirici oldu" dedi. (AA)

BÖLGELERIMIZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu ve bölge genelinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Genellikle yagmur ve saganak, batisi ile zamanla bölge genelinde karla karisik yagmur ve kar seklinde görülecek olan yagislarin, Trakya kesimi ile Çanakkale'nin iç ve yüksek kesimlerinde yogun kar, Çanakkale ile Balikesir çevrelerinde kuvvetli yagmur ve karla karisik yagmur seklinde olmasi bekleniyor. Rüzgarin; bölgenin kuzey ve batisinda kuzey yönlerden kuvvetli ve kisa süreli firtina (50-80 km/sa) seklinde esmesi bekleniyor.

EDIRNE °C, 2°C            Çok bulutlu ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; sabah saatlerinde yogun kar seklinde olmasi bekleniyor.

ISTANBUL °C, 7°C        Çok bulutlu ve yagmurlu, Avrupa Yakasi'nin batisi ile aksam saatlerinde il geneli karla karisik yagmurlu, gece saatlerinde hafif kar yagisli

KIRKLARELI °C, 1°C       Çok bulutlu ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; sabah saatlerinde yogun kar seklinde olmasi bekleniyor.

KOCAELI °C, 17°C        Çok bulutlu ve yagmurlu, aksam saatlerinde karla karisik yagmurlu, gece saatlerinde hafif kar yagisli

EGE

Çok bulutlu ve bölge genelinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Kiyilarda yagmur ve saganak, iç kesimlerinde karla karisik yagmur ve kar seklinde görülecek olan yagislarin; Izmir, Manisa ve Aydin çevrelerinde kuvvetli yagmur (21-50 kg/m2), Mugla çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer siddetli yagmur (51-110 kg/m2), Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli karla karisik yagmur ve yer yer kar seklinde olmasi bekleniyor. Rüzgarin; genellikle güney, Kuzey Ege kiyilarinda kuzey yönlerden kuvvetli ve kisa süreli firtina (50-90 km/sa) seklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHISAR °C, 9°C        Çok bulutlu, yagmur ve karla karisik yagmurlu, yükseklerinin yer yer kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; ögle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olmasi bekleniyor.

DENIZLI °C, 13°C                 Çok bulutlu, yagmur ve karla karisik yagmurlu

IZMIR °C, 12°C                    Çok bulutlu ve yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Kiyilarda saganak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karisik yagmur seklinde görülecek olan yagislarin; sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olmasi bekleniyor.

MANISA °C, 13°C              Çok bulutlu ve yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Genellikle yagmur ve saganak, iç kesimlerinde karla karisik yagmur seklinde görülecek olan yagislarin; sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olmasi bekleniyor.

AKDENIZ

Çok bulutlu ve bölge genelinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Genellikle yagmur ve saganak, iç kesimlerinde zamanla karla karisik yagmur ve yer yer kar seklinde görülecek olan yagislarin; Bati Akdeniz ile Mersin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya'nin batisinda çok kuvvetli ve yer yer siddetli (51-100 kg/m2) olmasi bekleniyor. Rüzgarin; bölgenin batisinda güney yönlerden kuvvetli ve kisa süreli firtina (50-90 km/sa) seklinde esmesi bekleniyor.

ADANA °C, 16°C                 Çok bulutlu, aksam ve gece saatlerinde saganak yagisli

ANTALYA °C, 15°C              Çok bulutlu ve saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; kuvvetli, bati ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer siddetli olmasi bekleniyor.

HATAY °C, 13°C                  Çok bulutlu, aksam ve gece saatlerinde saganak yagisli

ISPARTA °C, 8°C                 Çok bulutlu ve yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; yagmur ve saganak, ögleden sonra kuvvetli olmak üzere karla karisik yagmur ve yer yer kar seklinde olmasi bekleniyor.

IÇ ANADOLU

Çok bulutlu, batisi ile zamanla bölge genelinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; genellikle yagmur, aksam karla karisik yagmur, gece saatlerinde kar seklinde olmasi bekleniyor. Rüzgarin; bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli ve kisa süreli firtina (50-90 km/sa) seklinde esmesi bekleniyor.

ANKARA °C, 10°C              Çok bulutlu ve yagmurlu, aksam karla karisik yagmur, gece saatlerinde kar yagisli

ÇANKIRI °C, 9°C                Çok bulutlu, ögleden sonra yagmur, aksam karla karisik yagmur, gece saatlerinde kar yagisli

ESKISEHIR °C, 9°C             Çok bulutlu ve yagmurlu, aksam karla karisik yagmur, gece saatlerinde kar yagisli

KONYA °C, 10°C                 Çok bulutlu, ögle saatlerinde yagmur, aksam saatlerinde karla karisik yagmurlu

BATI KARADENIZ

Çok bulutlu ve bölge genelinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin; kiyi kesimlerde yagmur ve saganak, iç kesimlerinde karla karisik yagmur ve yer yer kar seklinde olmasi bekleniyor. Rüzgarin; iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve kisa süreli firtina (50-90 km/sa) seklinde esmesi bekleniyor.

BOLU °C, 10°C                    Çok bulutlu, ögleden sonra yagmur ve karla karisik yagmurlu, aksam saatlerinden itibaren kar yagisli

DÜZCE °C, 17°C                 Çok bulutlu ve yagmurlu, gece saatlerinde karla karisik yagmur ve yer yer kar yagisli

KASTAMONU °C, 14°C     Çok bulutlu, aksam yagmurlu, gece saatlerinde karla karisik yagmur ve yer yer kar yagisli

ZONGULDAK °C, 18°C      Çok bulutlu, ögleden sonra yagmur ve saganak yagisli

ORTA ve DOGU KARADENIZ

Parçali ve çok bulutlu, aksam ve gece saatlerinde Samsun yagmurlu, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinin karla karisik yagmur ve yükseklerinin yer yer kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Rüzgarin; bölgenin iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve kisa süreli firtina (50-90 km/sa) seklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin dogusunun yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarinda çig tehlikesi bulunmaktadir.

AMASYA °C, 14°C              Parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerinde yagmurlu, gece saatlerinde karla karisik yagmur ve yüksekleri kar yagisli

RIZE °C, 19°C                      Parçali ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 17°C              Parçali ve çok bulutlu, gece saatlerinde yagmurlu

TRABZON °C, 18°C            Parçali ve çok bulutlu

DOGU ANADOLU

Az bulutlu ve açik, zamanla parçali ve çok bulutlu, gece saatlerinde güney ve bati kesimlerinin karla karisik yagmur ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Rüzgarin; bölgenin kuzey kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve kisa süreli firtina (50-90 km/sa) seklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayi bekleniyor. Bölgenin dogusunun yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarinda çig tehlikesi bulunmaktadir.

ERZURUM °C, 3°C            Az bulutlu ve açik, zamanla parçali ve çok bulutlu

HAKKÂRI °C, 0°C             Az bulutlu ve açik, zamanla parçali ve çok bulutlu, gece saatlerinde kar yagisli

KARS °C, -4°C                 Az bulutlu ve açik, zamanla parçali bulutlu

VAN °C, 5°C                    Az bulutlu ve açik, zamanla parçali ve çok bulutlu

GÜNEYDOGU ANADOLU

Az bulutlu ve açik, zamanla parçali ve çok bulutlu, gece saatlerinde Gaziantep, Kilis ve Adiyaman çevrelerinin yagmur ve saganak, Siirt çevrelerinin karla karisik yagmur ve yer yer kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor.

DIYARBAKIR °C, 9°C              Az bulutlu ve açik, zamanla parçali ve çok bulutlu

GAZIANTEP °C, 9°C                Az bulutlu ve açik, zamanla parçali ve çok bulutlu, gece saatlerinde yagmur ve saganak yagisli

SIIRT °C, 10°C                           Az bulutlu ve açik, zamanla parçali ve çok bulutlu, gece saatlerinde karla karisik yagmur ve yer yer kar yagisli

SANLIURFA °C, 12°C                 Az bulutlu ve açik, zamanla parçali ve çok bulutlu

DENIZLERDE HAVA

Ege ve Bati Akdeniz’de kuvvetli firtina; Bati Karadeniz, Marmara ile Dogu Akdeniz’de firtina; Dogu Karadeniz’de firtinamsi rüzgar bekleniyor.

KARADENIZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, batisi aralikli yagmurlu; Rüzgar: Bati Karadeniz’de güney ve güneydogudan, sabah saatlerinde güneybatidan 5 ila 7 (40-60 km/sa), batisi kuzeybatidan 6 ila 8 (50-75 km/sa); Dogu Karadeniz’de dogu ve güneydogudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), aksam saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), batisi 7 (60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5 m, Bati Karadeniz’in batisi yer yer 3,5 m; Görüs: Iyi, yagis aninda orta, firtina aninda zayif.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, sabah saatlerinde batisi kuvvetli olmak üzere aralikli yagmurlu, ögle saatlerinden sonra karla karisik yagmurlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatidan 4 ila 6 (30-50 km/sa), sabah saatlerinde 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, sabah saatlerinde yer yer 3,0 m; Görüs: Iyi, yagis aninda orta, firtina aninda zayif.

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kuvvetli olmak aralikli saganak yagisli, kuzey kesimleri karla karisik yagmurlu; Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydogudan, aksam saatlerine kadar güneyi kuzeybatidan 5 ila 7 (40-60 km/sa), sabah saatlerinde 8 (75 km/sa), aksam saatlerinden itibaren 3 ila 5 (20-40 km/sa); Güney Ege’de bati ve kuzeybatidan 5 ila 7 (40-60 km/sa), aksam saatlerine kadar 6 ila 8 (50-75 km/sa), sabah saatlerinde güneyi güneybatidan yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0 m, yer yer 4,0 m; Görüs: Iyi, yagis aninda orta; kuvvetli yagis ve firtina aninda zayif.

AKDENIZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, batisi ile zamanla geneli kuvvetli saganak yagisli, Rüzgar: Bati Akdeniz’de güney ve güneybatidan, sabah saatlerinde geneli ile ögle saatlerinde dogusu güneydogudan 7 ila 9 (75-90 km/sa); Dogu Akdeniz’de dogu ve kuzeydogudan, aksam saatlerinde batisi güneybatidan 4 ila 6 (30-50 km/sa), yer yer 7 (60 km/sa), aksam saatlerine kadar Hatay’in kiyi kesimleri dogudan, gece saatlerinde batisi batidan 8 (75 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5 m, batisi 3,0 ila 4,0 m; Görüs: Orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçali ve az bulutlu, Rüzgar: Dogu ve kuzeydogudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5 0m; Görüs: Iyi.