Fitre, zekat ve bayram bagislarinizla Darüssafakali ögrencilerin gelecegine katkida bulunun

158 yildir, "egitimde firsat esitligi" misyonuyla annesi veya babasi hayatta olmayan, maddi olanaklari yetersiz ögrencilere ücretsiz 8 yillik kolej düzeyinde egitim imkani saglayan Darüssafaka Cemiyeti, Ramazan ayinda bu misyona katkida bulunmak isteyen

Güncel 30.04.2021 13:00:54 0
Fitre, zekat ve bayram bagislarinizla  Darüssafakali ögrencilerin gelecegine katkida bulunun

Osmanli döneminden günümüze uzanan 158 yillik tarihinde, annesi veya babasi hayatta olmayan, maddi olanaklari yetersiz binlerce ögrencinin hayatini “egitimde firsat esitligi” misyonuyla, ücretsiz ve yatili egitim firsati taniyarak degistiren Darüssafaka Cemiyeti, Ramazan ayinda fitre, zekat ve bayram bagislarini bekliyor.

Kuruldugu ilk günden bugüne, bagislarla ayakta kalan ve nitelikli egitim anlayisindan vazgeçmeyen, tarihi boyunca nice basarilara imza atmis çok sayida isme sefkat yuvaligi yapmis olan Darüssafaka, daha çok hayata dokunmak, daha çok çocugu hayallerine kavusturmak amaciyla yardimlasmanin ve paylasmanin en yaygin oldugu Ramazan ayinda hayirsever kurum, kurulus ve bireyleri destege çagiriyor.

Hayirseverlere "fitre ve zekat bagisi" çagrisi

Darüssafaka'nin halkin destegi ile bugünlere geldigini belirten Darüssafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Baskani M. Tayfun Öktem, devletin disinda karsiliksiz egitim veren tek kurum olduklarini hatirlatiyor. Darüssafaka Cemiyeti'nin gelir kaynaklarini ilk kuruldugu günden bu yana kisi, kurum ve kuruluslardan alinan bagislarin olusturdugunu ifade eden Öktem, "Cemiyetimize ürün, hizmet, gayrimenkul, menkul, vasiyet bagisi yapilabilecegi gibi, tüm bagis kampanyalarimizi nakdi olarak desteklemek mümkün. Bagisçilarimiz diledikleri miktarda bagis yapabiliyorlar. Bizim için önemli olan, çocuklarimizin aydinlik gelecegine isik tutmalari; bu yolda bizim hassasiyetimizi, sorumlulugumuzu paylasmalari. Bu kapsamda bizlere her ay 5 lira da bagis yapan var, 5 bin lira da... Bunun yaninda kurumun sürdürülebilirligini garanti altina alacak düzenli bagisçilik sistemine de çok önem veriyoruz. Bu kapsamda Türkiye'nin önde gelen kurumlari da büyük fedakarliklarla Darüssafaka'ya destek veriyor." diye ekliyor.

Ramazan ayinin önemine isaret eden Öktem, sözlerini söyle sürdürüyor: "Yardimlasma, dayanisma ve paylasmanin önemini hepimize hatirlatan Ramazan ayinda tüm egitim sevdalilarina çagrida bulunuyoruz. Diyoruz ki; bu Ramazan  ayinda yapacaginiz fitre ve zekat bagislarinizla anneleri ya da babalari yanlarinda olamayan çocuklarimizin iyi bir gelecekleri olmasina destek olabilir, onlarin yollarina isik tutabilirsiniz. Tüm fitre, zekat ve fidye niyetiyle yapilan bagislari ögrencilerimizin egitim, beslenme, barinma, kiyafet ve saglik gibi ihtiyaçlarinin karsilanmasi için kullaniyoruz. Sadece bu dönemde degil, tüm yil boyunca bizlere ulastirilan bagislari, hamiyetperver milletimizden aldigimiz kaynaklari nerelerde kullandigimizi da seffaflik ilkemiz geregi ilgili mecralarimizdan tüm bagisçilarimizla sürekli olarak paylasiyoruz."

Destekleriniz için: https://www.darussafaka.org/bagis



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °