Foça Belediye Tiyatrosu Dionysos tiyatro senligine katildi

Foça Belediye Tiyatrosu, Manisa Salihli'de düzenlenen 7. Uluslararasi Dionysos Tiyatro Senligi ve Tiyatro Egitim Kampina katildi.

Çevre 29.07.2022 17:33:10 0
Foça Belediye Tiyatrosu Dionysos tiyatro senligine katildi

Foça Belediye Tiyatrosu, Manisa Salihli’de düzenlenen 7. Uluslararasi Dionysos Tiyatro Senligi ve Tiyatro Egitim Kampina katildi.

Foça Belediye Tiyatrosu, tiyatronun dogdugu topraklar olarak bilinen Lidya Imparatorlugunun baskenti Sardes’te 14-24 Temmuz tarihleri arasinda gerçeklesen senlik kapsaminda ‘‘Fisildasan Replikler’’ isimli oyunu sahneledi.

Antik Artemis Tapinagi alaninda kostümler içinde sahnelenen oyun, çok begenildi ve yöre halkinin da katildigi aksam etkinliginde bir kez daha sunuldu.


Yanisira Tiyatro Egitim Kampi içindeki atölye çalismasina katilan grup büyük ilgi gördü. Foça Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Erdal Dinçer’in liderligindeki oyun kurma atölyesi, en çok katilim saglanan atölye oldu.


Ege Tiyatrolar Birligi’nin destekledigi organizasyona Türkiye’nin dört bir yanindan katilim saglandi. Uluslararasi boyuttaki senlik ve egitim kampina ayrica Azerbaycan, Makedonya, Gürcistan, Ingiltere, Hollanda ve Iran’dan gelen tiyatro sanatçilari, senlikteki birçok etkinlikte fikir alisverisinde bulundu.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °