FOÇA BELEDIYESI'NDEN TÜRKIYE'DE BIR ILK

Foça Belediyesi ve Izmir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi'nin düzenledigi ‘Artik Seni Duyuyorum' etkinligi kapsaminda, engelli vatandaslar için kurtarma ve tahliye tatbikatinin ardindan Engelli Bilgi Sisteminin tanitimi ve Temel Afet

Gündem 29.09.2021 10:27:08 0
FOÇA BELEDIYESI


 Foça Belediyesi ve Izmir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi’nin düzenledigi ‘Artik Seni Duyuyorum’ etkinligi kapsaminda, engelli vatandaslar için kurtarma ve tahliye tatbikatinin ardindan Engelli Bilgi Sisteminin tanitimi ve Temel Afet Bilgisi egitim toplantisi gerçeklestirildi.

Artik Seni Duyuyorum

Foça Belediyesi, Türkiye’de bir ilk ‘Engelli Bilgi Sistemi’ni kullanarak Izmir Itfaiyesi ile birlikte Engellilere Yönelik Koruma ve Tahliye Tatbikati gerçeklestirdi. Deprem oldugu varsayilarak engelli bilgi sistemiyle adres konum bilgilerine ulasilan engelli vatandaslar, itfaiye personeli ve arama köpekleri tarafindan kurtarilarak güvenli alana tahliye edildi.

 Engelli Bilgi Sistemi tanitildi

 Tatbikat sonrasinda Foça Reha Midilli Kültür Merkezinde devam eden etkinlikte, Foça Belediyesi’nin talebi üzerine sistemini gelistiren Mapissofirmasi yetkilisi Emre Yildirim, Engelli Bilgi Sistemi hakkinda bilgiler verdi.


 Egitim Toplantisi

 Engelli Bilgi Sistemi bilgilendirmesinden sonra, Izmir Itfaiyesi personeli Berivan Arslan, Temel Afet Bilgisi egitimi verdi. Egitim toplantisinda, deprem, yangin, sel, hortum ve benzeri afetler hakkinda bilgiler, afetler karsisinda alinabilecek korunma önlemlerinin yani sira bedensel ve zihinsel engelli bireyleri korumak için yapilmasi gerekenler anlatildi.

 Afetlere Karsi Gelismeye Devam Ediyoruz

 Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz; ‘‘Deprem ve dogal afetler sirasinda öncelikle kurtarilmaya ihtiyaç duyan engellilerimize kisa sürede ulasmak ve güvenliklerini saglamak amaciyla olusturdugumuz Engelli Bilgi Sistemi, ilçemizde yasayan engelli vatandaslarimizin adres bilgilerini ve saglik durumlarini içeriyor. Foça’mizda yasayan engellilerimiz ve yakinlari belediyemize ulasarak, engelli bilgi sistemimize adreslerini ekleyebilirler. Bugün tanitimini yaptigimiz Engelli Bilgi Sisteminin verilerini, Afet Koordinasyon Birimine aktarabilecegiz. Dilegimiz, ilçemizde ve hiçbir yerlesimde bu tür afetlerin yasanmamasi ancak bu durum üzerinde yasadigimiz cografyanin bir gerçegi. Foça Belediyesi olarak bölgemizde yasanabilecek afetlere karsi çalismalar gelistirmeye devam edecegiz. Izmir Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligimiza, Izmir Itfaiyesi’ne 16 yil büyük emek vermis ilk Daire Baskani, çok degerli büyügümüz Sayin Fuat Barandir’a, Temel Afet Bilgisi egitimi için Izmir Itfaiyesi personeli Sayin Berivan Arslan’a ve etkinligimize katilan katki sunan herkese çok tesekkür ederim.’’ dedi. 

Etkinligin sonunda CHP Foça Ilçe Baskani Ayla Yilmaz, ilk Itfaiye Daire Baskani Fuat Barandir’a 27 Eylül-3 Ekim Itfaiye Haftasi dolayisiyla, Izmir Itfaiye Dairesi Baskanliginin kurulmasi ve Izmir’in ilk Itfaiye Daire Baskani olarak verdigi hizmetleri için tesekkür plaketi sundu.

 ‘Artik Seni Duyuyorum’ etkinliginde, Isaret Dili tercümani Suat Suakar isitme engelliler için iletisim sagladi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °