Tarih: 21.10.2021 12:20

FOÇA FILM GÜNLERI BASLADI

Facebook Twitter Linked-in

4. Foça Uluslararasi Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Günleri, Marsilya Meydanindaki açilis töreni, Türkiye ve Italya’dan iki belgesel filmin gösterimiyle basladi.

20-26 Ekim tarihleri arasinda gerçeklesecek belgesel film günleri kapsaminda, 18 farkli ülkeden 45 film, ‘‘Peki Bu Yerel Mi? Yerel Kültür ve Dünya Mirasi’’ temasina farkli yaklasimlar getiriyor.

Açilis öncesinde, Kültürel mirasin belge filmlerle kayit altina alinarak korunmasini destekleyip, izleyiciyle paylasilmasini amaçlayan uluslararasi etkinligin paydaslarindan olmaktan dolayi gurur ve mutluluk duyduklarini belirten Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz; ‘‘Foça Film Günlerinin koordinatörü sevgili Deborah’a, film günleri ekibine ve destek veren herkese tesekkür ediyorum.’’dedi.



Izmir Italya Konsolosu Valerio Giorgio, Izmir Fransiz Kültür Merkezi Müdürü José-Maria Queirós ve ABD Büyükelçiligi yetkililerinin de katildigi Marsilya Meydanindaki açilis töreninde; Foça Belediyesi Baskan Yardimcisi Göksel Acar ve Foça Film Günlerinin Koordinatörü Deborah Semel Demirtas konusmalarini yapti.

Deborah Semel Demirtas; ‘‘Peki Bu Yerel Mi? Yerel Kültür ve Dünya Mirasi’’, temayi seçmemizin nedeni Foça’nin yerel kültürüne odaklanmak istememiz. Yerel olanin ne oldugu ve farkli kültürlerle etkilesiminin nasil tarif edilebilecegi konulu belgeseller izletmek ve Foça’ya farkli kültürleri tanitmak istedik.’’dedi.

Göksel Acar; ‘‘Pandemiyle yasamayi ögrendigimiz bu zamanlarda, onun kurallarina uyarak bir araya gelmek hem zor hem de güzel bir durum. Bu bulusmanin amacini düsünürsek, temelinde Türkiye’nin, çesitli ülkelerin ve geçmiste yasayan insanlarin kültürel mirasini tanitarak onu korumaya tesvik eden bu özel çalisma için emegi geçen herkese tesekkür ederim. Basta sevgili Deborah’a ve tüm Foça Film Günleri ekibine saygilarimi sevgilerimi sunuyorum.’’dedi.


Tehreema Mitha online ve Derya Çakirefe, gösterimler öncesinde Pakistan, Endülüs ve Türkiye tarzindaki dans gösterilerini sundu. Yönetmeni Mehtap Samlioglu’nun konusmasinin ardindan ‘Sede’ ve Italyan Yönetmen Giulia Binario’nun ‘Gelenegin Icadi’ isimli filmleri gösterildi.

4. Foça Uluslararasi Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Günlerine, Izmir Büyüksehir Belediyesi, Foça Belediyesi, Izmir Film Televizyon Yapimcilari Dernegi Izmir Sinema Evi, United States Mission Turkey, Istituto Italiano Di Cultura Istanbul, Institut Français Turquie, Embasy of Finland Ankara, Izmir Sinema Ofisi ve Bellota Films destek veriyor.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —