FOÇA JANDARMADAN ÇIFTÇILERE REFLEKTÖR VE GÜVENLI TRAKTÖR KULLANIMI EGITIMI

FOÇA JANDARMADAN ÇIFTÇILERE REFLEKTÖR VE GÜVENLI TRAKTÖR KULLANIMI EGITIMI

Izmir'in Foça Ilçesi'nde Ziraat Odasi baskanligi ve jandarma isbirligi ile çiftçilere güvenli traktör kullanimi egitimi verildi. Egitimde kaza önlemelerde etkin rol aldigi vurgulanarak römork arkalarina reflektör takilmasi konusuna dikkat çekildi.

Foça’nin kirsal mahalleleri Bagarasi ve Gerenköy’de iki ayri günde gerçeklestirilen egitimlere  Foça Ziraat Odasi Baskani Saim Demirbas ve bazi yönetim kurulu üyeleri de katildi. Foça Ilçe jandarma Komutanligi  45.Trafik Tim Komutani yardimcisi Uzman Jandarma 6.Kademeli Çavus Cihan Önal tarafindan konular uygulamali olarak çiftçilere anlatildi.  Traktörlerde devrilmeye karsi koruyucu çati sistemi (DKKÇ) bulunmasi gerektigi,  bu sistemin kabinsiz traktörlerde zorunlu oldugu ve standartlara uygun DKKÇ’nin kaza aninda hayat kurtardigina dikkat çekildi.  Traktörün daima üzerine takilmis kendi güvenlik çerçevesi ile kullanilmasi, güvenlik çerçevesinin sik sik kontrol edilerek çatlak ve kirik olmadiginin görülmesi gerektigi hatirlatildi. Emniyet kemerinin traktördede çok önemli bir aparat oldugu belirtildi. Römork arkalarina reflektör takilmasinin karanlikta arkadan gelen araçlarin traktörü farketmesini sagladigi ve kazalari önledigi konusuna da genis sekilde deginildi.

Anlatimlarin ve gelen sorularin yanitlanmasinin ardindan römorkunda reflektörü olmayan çiftçilere Ziraat Odasi tarafindan bölgedeki bir firmanin destegiyle temin edilen reflektörler dagitildi ve takilmasi saglandi.


Foça Ziraat Odasi Baskani Saim Demirbas üretim faaliyetlerinin yanisira egitimede zaman ayirmaya çalistiklarini söyledi. Saim Demirbas; “Bilmediklerimizi ögrenmemiz, bildiklerimizi ise yeniden hatirlamamiz ve uygulama aliskanligi edinmemiz  için bu tür egitimler çok yararli oluyor. Araç gereçlerdeki donanim eksiklerimizide görüyor ve tamamliyoruz.  Muhtemel kazalar öncesi alinacak küçük önlemlerin hayat kurtardigni yasanmis örneklerden anliyoruz. Bize destek veren basta Ilçe jandarma Komutanligi olmak üzere kisi ve kuruluslara tesekkür ediyorum. “dedi.