Tarih: 14.06.2021 20:39

FOÇA JANDARMA'DAN DEÜ'YE ANLAMLI EMANET

Facebook Twitter Linked-in

Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ) Rektörlügü tarafindan geçtigimiz yil kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Bayrakbilim ve Türk Bayraklari Müzesi’nin bahçesine, Foça Jandarma Komando Egitim Komutanligi tarafindan yaptirilan Türk Bayragi Aniti, düzenlenen tören ile açildi. Buca’daki tarihi köskte; Jandarma Komanda Egitim Komutani Tuggeneral Vedat Çolak, Foça Jandarma Komando Okulu Komutani Albay Tolunay Baser, DEÜ mensuplari ve davetlilerin katilimi ile düzenlenen programda konusan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, müzelerinde Türk Bayragi Aniti’nin açilmasindan onur duyduklarini söyledi. 

Türkiye’nin birlik ve beraberliginin sembollerine her zaman önem verdiklerini belirten Rektör Hotar, “Rektörlük olarak, asil milletimizin ve aziz sehitlerimizin bizlere emaneti al bayragimiza olan kat’i bagligimizi göstermeye; çocuklarimizin ve gençlerimizin vatan sevgisini pekistirmeye; milli ve manevi degerlerimizin önemini vurgulamaya her daim dikkat ediyoruz. Bu amaçla geçtigimiz yil güzel Izmirimizin kurtulus günü olan ve ismini gururla tasidigimiz 9 Eylül tarihinde, Yüce Meclisimizin degerli Baskani Sayin Mustafa Sentop beyefendinin tesrifleri ile müzemizin açilisini gerçeklestirdik” dedi.

Aradan geçen zamanda DEÜ Bayrakbilim Müzesi adina onur verici gelismelerin oldugunu kaydeden Rektör Hotar, “Bu süreçte muhterem Cumhurbaskanimizin yüksek müsaadeleri ile Cumhurbaskanligi Forslu Türk Bayragimizi, müzemize emanet aldik. Yine Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahi Anitkabir’de dalgalanan Türk Bayragimizi da, Milli Savunma Bakanligimizin izni ile emanetlerimiz arasina kazandirdik. Bugün de Jandarma Teskilati’nin kurulusunun 182’nci yil dönümü nedeni ile Foça Jandarma Komando Egitim Komutanligi tarafindan müzemizin bahçesine yaptirilan Türk Bayragi Aniti’nin açilis heyecanini yasiyoruz” diye konustu. 

JANDARMA CANIMIZDIR

Jandarma Teskilati’nin Türkiye’nin gururu oldugunu vurgulayan Rektör Hotar, “Jandarmamiz, köyde muhtarin can yoldasidir; karni aç olanla ekmegini paylasandir… Yolunu kaybedenleri arayandir; çobanin dagdaki koyunlarini bulandir… Okulun duvarlarini boyayandir; kimsesizlere yardim eli uzatandir… Kötülügün ve musibetin karsisinda durandir; ülkemizin bekasini savunandir. Adaletin vicdanidir; asayisi saglayandir… Jandarmamiz, candir; asil milletimizin merhameti ve korkusuz evlatlaridir. Birlik ve beraberligimizin sembolü olan ve birazdan açilisini yapacagimiz bu eseri üniversitemize kazandiran da kahraman jandarmamizdir. O yüzden bizler, köylüsü-sehirlisi, yaslisi-genci, akademisyeni-ögretmeni ile jandarmamiz ile iftihar eder; ona sevgimizi her firsatta dile getiririz” ifadesinde bulundu. 

KAPIMIZI HER ZAMAN AÇIKTIR

DEÜ ailesi olarak, Jandarma Teskilati’na her konuda yardimci olmaktan mutluluk duyacaklarini vurgulayan Rektör Hotar, “Üniversitemizdeki sosyal tesislerimizin kapisi sonuna kadar jandarmamiza açiktir. Fiziki imkânlarimiz ya da hayat boyu ögrenme ilkesi çerçevesinde egitim faaliyetlerimiz olsun; her konuda jandarmamizla isbirligi yapmaktan da onur duyariz. Atatürk’ün ifade ettikleri gibi, “Jandarma; her zaman yurt, ulus ve cumhuriyete ask ve sadakatle bagli tevazu, fedakârlik ve feragat örnegi bir kanun ordusudur.” Üniversite olarak bizler de, kanun ordumuzun destekçisi oldugumuzu bir kez daha açikça beyan ederiz” dedi.

YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Rektör Hotar, sözlerini söyle sürdürdü: “Sanli al bayragimizin tek sahibi aziz Türk Milletine, huzurlarinizda en derin sükranlarimi sunuyorum. Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere sehitlerimizi ve kahramanlarimizi rahmetle aniyor; gazilerimize saglik ve mutluluk dolu günler diliyorum. Jandarma Teskilatimizin 182’nci kurulus yil dönümünü de yürekten kutluyorum. Bu anitin üniversitemize kazandirilmasinda emegi geçen Jandarma Genel Komutanligimiza, Jandarma Komanda Egitim Komutani Tuggeneral Vedat Çolak’a, Foça Jandarma Komando Okulu Komutani Albay Tolunay Baser’e, Edebiyat Fakültemiz mezunu ve ayni zamanda Foça’da yedek subay olarak vatani görevini yerine getiren Burak Demir’e ve mensuplarimiza tesekkür ediyorum.”

KARDES MÜZE OLACAKLAR

Törende konusan Jandarma Komanda Egitim Komutani Tuggeneral Vedat Çolak ise Türk Bayragi Aniti’ni Bayrakbilim Müzesi’ne yaptirmaktan onur duyduklarini söyledi. Tuggeneral Çolak, Foça Jandarma Komando Okulu’nda bulunan komanda müzesi ile Bayrakbilim Müzesi’ni kardes yapmak istediklerini kaydetti. Konusmalarin ardindan Tuggeneral Çolak, Rektör Hotar’a komanda biçagi hediye etti. 






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —