FOÇA KARAKUM SAHILINDE TÜRKIYE'DE BIR ILK

FOÇA KARAKUM SAHILINDE TÜRKIYE

Foça Belediyesi destegi ile ‘'Deniz hiyari Yetistiriciliginde Beslenme Rejimlerinin Arastirilmasi' projesi Karakum Sahil'de hayata geçirildi. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Baha Büyükisik'in yaptigi projede alina

Foça Belediyesi destegi ile ‘’Deniz hiyari Yetistiriciliginde Beslenme Rejimlerinin Arastirlimasi’ projesi Karakum Sahil’de hayata geçirildi.

Yürütücülügünü Dr. Özge  Buyurgan’in yaptigi projede deniz hiyarlarindan yumurta ve sperm alinarak larva ürettiler. Proje tamamlandiginda Türkiye’de ilk defa yumurtadan ergine deniz hiyari(deniz patlicani)üretimi gerçeklestirilmis olacak.


Üretilen Deniz hiyari  ilaç sektörü olmak üzere bir çok alanda kullanilacak. Deniz hiyari üretimi ile deniz çamuru temizlenmesinde de faydalanilacak. Özellikle Uzakdogu’da besin kaynagi olarak yogun tüketilen deniz hiyari  ticari açidan da oldukça degerli.

 

 Proje alanini ziyaret eden Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz Dr. Özge Buyurgan’dan proje ile ilgili bilgi aldi. Proje süresi boyunca proje alaninda çocuklara sucul canlilar ve su kaynaklari ile ilgili bilgilendirme etkinlikleri düzenlenecek. Bu çalisma ayni zamanda Foça Belediyesi bünyesinde yürütülecek sürdürülebilir ‘su Akademesi’projesinin de ilk adimi olacak.