Tarih: 28.12.2020 06:06

FOÇA KENT KONSEYI MAHALLE MECLISLERININ TEMELINI ATTI

Facebook Twitter Linked-in

Izmir’in Foça Ilçesi’nde Kent Konseyi Mahalle Meclislerinin temeli ilçe merkezindeki üç mahallenin temsilcilerinin seçimiyle atildi. Foça da toplam 16 mahalle muhtari ve seçilmis üçer temsilciden olusacak mahalle meclisi sorunlarin yerel yönetime birinci elden aktarilmasi, hizli çözüm, is ve islemlerin takibi gibi islevler üstlenecek.

Reha Midlli Kültür Merkezi’nde yapilan ve Izmir Kent Konseyleri Birligi Dönem Sözcüsü ve Foça Kent Konseyi Baskani Özlem Duvan Temizel, Atatürk Mahallesi Muhtari Kadri Mutlu, Fevzipasa Mahallesi Muhtari Yalçin Girgin ve Ismetpasa Mahallesi Muhtari Fuat Karakuyu’nun da hazir bulundugu toplantiya konuk olarak katilan Seferihisar Kent Konseyi Baskani Ekrem Gün mahalle meclisleri hakkinda bilgilendirici bir sunum yapti.

Sunumun ardindan yapilan seçimlerde; Recep Hisar, Ahmet Kardam ve Aysegül Karanfil Mavioglu Atatürk Mahallesi, Halil Öztürk, Eylem Koldas ve Meriç Bakirli Fevzipasa Mahallesi, Ali Altunbahar, Hülya Koçak ve Necdet Yüksel Ismetpasa Mahallesi temsilciliklerine seçildiler.

Foça Kent Konseyi Baskani Özlem Duvan Temizel; yönetim anlayislarinin en temel unsurunun katilim ve demokrasi olduguna vurgu yaparak mahalle muhtarlari ve katilimcilara tesekkür etti. Temizel: “Bu katilimciligi çogaltmak adina Foça Kent Konseyi olarak kuruldugumuz günden beri merkezden baslayan ve yakinda tüm mahallelerimizde kuracagimiz Mahalle Meclisi temsilci seçiminin ilkini tamamlamanin mutlulugu ve gururu içindeyiz. Mahalle Meclislerinin kurulusu Belediye Kanunu’yla öngörülmüstür. Program dahilinde 16 mahallemizde üçer temsilci belirlenmesi ve dogal üye muhtarlarimizin da istirakiyle toplam 64 kisilik meclisin baskan ve yönetim kurulunu seçmesiyle mahalle meclisimizin kurulusu tamamlanacaktir. Temsilci ve muhtarlarimiz mahalleli ile biraraya gelerek belirledikleri sorun ve talepleri Kent Konseyi araciligiyla belediye ve ilgili kurumlara aktararak hizli çözümler üretilmesine çalisacaklardir.” Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —