FOÇA KITAP SENLIGI 10 YASINDA

FOÇA KITAP SENLIGI 10 YASINDA

Foça'da bir günde 5 bin ücretsiz kitap dagitildi.

Izmir’in turistik Ilçesi Foça’da 25 Haziran 2022 Cumartesi  Günü  geleneksel Kitap Senligi’n 10.cusu gerçeklestirildi. Foça Demokrasi Meydani'nda  düzenlenen Foça Kitap Senligi'nde açilan stantlardaki 5 bin kitap ücretsiz olarak yurttaslara verildi. 

Foça Kitap Kulübü'nün Baskani Ayla Karatekin, Foça Kitap Senligi'nde 5 bin kitap ücretsiz dagitildi. 10 yildir süren senliklerde toplam 50 bin kitabi vatandaslara ulastirdiklarini söyledi.

Geleneksel etkinlige destek veren Foça Belediyesi, Ilçe Halk Kütüphanesi ve kitap kulübü üyelerine tesekkür eden Foça Kitap Kulübü Baskani Ayla Karatekin, kitap senliginin daha uzun yillar sürmesi dileginde bulundu.

Kitap senligi kapsaminda Foça’da yasayan yazarlar Müjdat Mersin, Resit Çagin, Sevhan Begendi, Yayla Boztas ve Cevat Yildirim da kitaplarini imzaladi. 


Foça Kitap Kulübü’nün 86 yasindaki Kurucusu ve Baskani Ayla Karatekin 10 yildir düzenledikleri senliklerle yaklasik 50 bin kitabi yurttaslara ulastirdiklarini söyledi. Karatekin söyle konustu:

"Emekli ögretmenim. 30 sene evvel Foça'ya yerlesmeye karar verince bu kadar güzel bir beldede yasamanin bir bedeli olmasi lazim diye düsündüm. Zamanla burada bir kitap kulübünün olmadigini ögrenince önce bir kitap kulübü kurduk. 17 sene evvel. Topladigimiz paralarla kitap aliyoruz, okuyoruz, sonra bir köseye koyuyoruz. Daha sonra bütün Türkiye çapinda bir çagri yaparak, 'Tozlu raflarinizdaki kitaplari bize yollayin' dedim. Bu çagrim bir cevap aldi. Bir çok kitap geldi. Bu biriken kitaplari halka ücretsiz dagitalim dedik. 10 senedir bu isi yapiyoruz. Çok ses getiriyor. Toplam 50 bine kadar dagittik."

Kent içinde iki ayri yerde sokak kitap dolabi olusturduklarini belirten Karatekin, "Vatandaslar buradaki kitaplari alip okuduktan sonra isterlerse iade ediyor. Ya da kendi kitaplarindan dolaba takviye yapabiliyor" diye konustu.


Geleneksel kitap senliginin çocuklari kitap okumaya özendirici, örnek bir çalisma olduguna deginen Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz, Kitap Kulübü Baskani Ayla Karatekin’e tesekkür plaketi sundu.