FOÇA MAHALLE AFET GÖNÜLLÜ EKIPLERI KURULDU

FOÇA MAHALLE AFET GÖNÜLLÜ EKIPLERI KURULDU

Foça Belediyesi ve Istanbul Mahalle Afet Gönüllüleri Dernegi is birligi ile 6 Nisan'da baslayan MAHALLE AFET GÖNÜLLÜLERI (MAG) proje kapsaminda 22 gönüllü egitimini tamamladi.


Foça Kent Konseyi Kadin Meclisinin öncülügünde, Foça’da yasayan vatandaslara afet bilincinin kazandirilmasi ve ilk yardim konusunda egitim verilmesi için çalismalar yapildi.

Foça Belediyesi ve Istanbul Mahalle Afet Gönüllüleri Dernegi is birligi ile 6 Nisan’da baslayan proje kapsaminda Foça, Yenifoça, Kozbeyli ve Bagarasi’ndan gönüllü ekipleri olusturuldu. Gönüllülere, internet araciligiyla dersler verildi. 11-12 Haziran tarihlerinde sahada uygulanan pratik egitimler ardindan yemin eden 22 katilimci, Foça Mahalle Afet Gönüllüsü oldu.

Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz, olasi bir afet durumunda ilk müdahaleyi yapabilecek yardimci kisilerin yetismesini saglayan degerli çalismaya katilanlara ve destek sunanlara tesekkür etti.


Foça Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani Canan Limnili; ‘‘Istanbul Mahalle Afet Gönüllüleri Dernegi is birligi ve Foça Belediye Baskanimiz Sayin Fatih Gürbüz’ün maddi manevi katkilariyla gerçeklestirdigimiz bu projeye destek veren herkese tesekkür ederiz. Çok mutluyuz, çok gururluyuz. Ilçemizde bu bilinci yerlestirmek ve daha çok gönüllü kazandirmak için çalismalarimiza devam edecegiz.’’ dedi.

MAHALLE AFET GÖNÜLLÜLERI 

Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi kendi ilçesinde ya da yakin bölgesindeki deprem, sel, yangin trafik, tren kazasi, toprak kaymasi, bina çöküntüsü gibi afet ve acil durumlara ilk müdahale kapasitesini arttirmak amaci ile kurulmustur. Ihbari aldigi andan itibaren ekibi ile birlikte en hizli sekilde olay yerine ulasir basta çevre güvenligi olmak üzere bilgi toplama ilk müdahale gibi çalismalari gerçeklestirir.

Mahalle Afet Gönüllüleri profesyonel ekiplerle is birligi içinde koordineli bir sekilde çalisir. Müdahale kapasitesini gerek ekipman gerekse egitim ile sürekli en üst düzeyde tutar. Her ay düzenli olarak egitimlerini gözden geçirir. Güncellemelerini yapar. Ekibindeki diger arkadaslari ile düzenli olarak diyalog halinde olur. MAG Acil Müdahale Ekibi üyeleri kendi mahalleleri ile baglantilarini kaybetmezler. Büyük çapli afetlerde kendi mahallelerindeki MAG ekibinde görev alacaklarinin bilinciyle mahallelerindeki MAG çalismalarina düzenli olarak katilirlar. Mahallesi talep ettiginde ekibi ve çalismalari ile ilgili bilgileri paylasirlar.