Tarih: 07.05.2022 13:33

FOÇA - MEHMETÇIK CITTASLOW ZIYARETI

Facebook Twitter Linked-in

2021 yilinin Kasim ayinda 32 ülkeden 282 kent üyeye sahip Cittaslow Birligine kabul edilen Foça Belediyesi, ilk yurtdisi ziyaretini Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Mehmetçik Belediyesine yapti.

Mehmetçik Belediyesinin özel daveti üzerine 27-30 Nisan tarihlerinde gerçeklesen bulusmada; Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz ve Mehmetçik Belediye Baskani Cemil Sariçizmeli, iki kentin birçok ortak özelligi oldugunu ve bunlari birlikte gelistirebileceklerini belirtti.

Foça heyetine, Mehmetçik’e özgü ‘‘Lefkara’’ isimli dantel sanati ve Slow Food ürünü olarak festivalleri düzenlenen “Zivaniya” isimli yerel içki imalati hakkinda bilgiler verildi. Mehmetçik Belediye Baskani Cemil Sariçizmeli, yöreye özgü tarimsal faaliyetlerin canlandirilmasi ve tesvik edilmesi için özel firmalarla yaptiklari is birliklerinden bahsetti.


Mehmetçik Belediyesinin çocuklarin kent tasarimlari ve güzellestirmelerine katilim saglamasi için hazirladigi park projesinin açilisi yapildi. Park duvari, Foça Belediyesi ile kardesligi simgeleyen “Foça Hatirasi” yazisi ile boyandi.

Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz, bu ziyaret vesilesi ile Mehmetçik Köyü’ne 48 km uzakliktaki Dipkarpaz Belediye Baskani Suphi Coskun ve Kardes Belediye, Alsancak Belediye Baskani Firat Ataser’i makaminda ziyaret etti. KKTC Belediye Baskanlarina Foça Fokoop Dogal Ürünler Tarimsal Kalkinma Kooperatifinin bu ziyarete özel hazirladigi ‘‘Cittaslow Phokaia antik Amforasi’’ hediyeleri takdim edildi.

“Cittaslow Belediyeler Arasi Kültür Degisim Projesi” hakkinda sunumlar yapildi. Foça ve Mehmetçik Cittaslow koordinatörleri, ortak proje protokolü kapsaminda örnek teskil eden agro turizm turuna bölge vatandaslarinin katiliminin saglanmasi ve iki kent arasinda belediye ortakliginin saglanmasi konusunda ön protokol imzalanmasini degerlendirdi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —