FOÇA ÖÇK BÖLGESI ÇALISTAYI

Foça Özel Çevre Koruma Bölgesi Çalistayi düzenlendi

Gündem 19.07.2021 18:16:40 0
FOÇA ÖÇK BÖLGESI ÇALISTAYI

Foça Özel Çevre Koruma Bölgesi Degerlendirme-Durum Teshis Çalistayi, 8-9 Temmuz tarihlerinde Foça Belediyesi Denizkent Sosyal Tesisinde gerçeklestiriliyor. 

Foça ÖÇK Bölge Yönetim Planinin detaylandirilmasi bakimindan önem tasiyan çalistayin sonuçlari, 1 Eylül tarihinde açiklanacak.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi ile baslayan çalistay programinin baslangicinda, Akdeniz Koruma Dernegi Baskani Zafer Kizilkaya, Foça Kaymakami Ali Çetin ve Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz açilis konusmalarini yapti.

Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz; ‘‘Deniz habitatimizin korunmasi, ilçemizdeki balikçilik faaliyetlerinin ve denizciligin saglikli biçimde sürdürülebilmesi ve yasanan sorunlara çözüm bulmak için biz Foça Belediyesi olarak üzerimize düseni yapmaya devam edecegiz. Çalistayimiz için emek veren Akdeniz Koruma Dernegine, resmi kurumlarimiza, derneklerimize ve akademisyenlerimize çok tesekkür ediyorum.’’ dedi.

Akdeniz Koruma Dernegi’nden Güner Ergün-Foça Özel Çevre Koruma Bölgesi Yönetim Plani’nin Detaylandirilmasi (2021-2026) Projesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü’nden Dr. Gökhan Kaboglu-Foça ÖÇK Bölgesi’nde Önemli Denizel Habitatlarin Haritalandirilmasi ve Balikçilik Faaliyetlerine Karsi Kirilganliklarin Degerlendirilmesi Projesi, WWF Türkiye’den Timuçin Dinçer-Küçük Ölçekli Balikçiligin Ortak Yönetimi, Akdeniz Koruma Dernegi’nden Dr. Sinem Oguz Kaboglu- Foça ÖÇK Bölgesi Alan Kullanimlari ve Akdeniz Koruma Dernegi’nden Esra Basak-Foça ÖÇK Bölgesi Yönetim Planini Uygulama Süreçlerinin Degerlendirilmesi isimli sunumlarini yapti. Sunumlarin ardindan tekne ile Arazi Teknik Gezisi gerçeklestirildi.

Çalistayin ikinci gününde, Foça ÖÇK Bölgesi kaynak degerlerinin tanimlanmasi ve kaynak degerler üzerindeki tehditlerin degerlendirilmesi konularindaki grup çalismalarinin ardindan degerlendirme ve Foça ÖÇK bölgesi vizyon belirlenmesi gerçeklestirilecek.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °