FOÇA'DA 19 MAYIS COSKUSU

FOÇA

Foça'daki 19 Mayis Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalari iki gün boyunca devam etti.

19 Mayis Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami Foça'da iki gün süren etkinlikler ile kutlandi.

18 Mayis Çarsamba günü Yenifoça’da baslayan kutlama programi kapsaminda, Fener Alayi ve Grup ‘‘Eskaza’’ konseri gerçeklestirildi.

Foça’daki 19 Mayis Persembe günü programi çelenk sunma töreniyle basladi. Aksamki Fener Alayi rüzgarli hava nedeniyle iptal edilirken, gündüz etkinlikleri kapali spor salonunda ve bando konseri kültür merkezinde gerçeklestirildi.

Cumhuriyet Meydani’ndaki Atatürk Anitina çelenk sunma törenine; Foça Kaymakami Ali Çetin, Garnizon ve Amfibi Görev Grup Komutani Tugamiral Serhat Sözbir, Belediye Baskani Fatih Gürbüz, sivil ve askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluslari temsilcileri, ögrenciler, ögretmenler ve vatandaslar katildi.  Gençlik Hizmetleri ve Spor Ilçe Müdürlügü çelenginin sunulmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz, kutlama mesajinda; ‘‘38 yasinda Samsun’a ayak basan ve bagimsizlik fikriyle yanan genç bir ordu müfettisi, Türk ulusunun kaderini bastan yazmisti. Vatan savunmasindaki sayisiz genç kahramanla cumhuriyeti birlikte filizlendirdiler. Genç fikirle kurulan ülkemizin, genç nesillerine selam olsun. 19 Mayis Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramimiz kutlu olsun.’’ dedi.


11 Eylül Reha Midilli Spor Salonunda gerçeklestirilen törende konusan Gençlik Hizmetleri ve Spor Foça Ilçe Müdürü Emre Sahin; “Büyük fedakarliklarla kazanilan vatan topraklarimiz ve bu vatan topraklari için canlariyla bedel ödeyen atalarimizi unutmamak için milli birlik ve beraberlik duygularimizin güçlendigi bu bayram gününe sahip çikalim ve gelecek için elbirligiyle çalisalim. Unutmayalim ki, birinci görevimiz Türk Bagimsizligini ve Cumhuriyetini sonsuza kadar korumak ve yasatmaktir. Bu görev için muhtaç oldugumuz kudret damarlarimizdaki asil kanda mevcuttur.’’ dedi.


Ögrencilerin, Atatürk’ün Türk Gençligine Hitabesi ve ardindan Gençligin Atatürk’e cevabinin okumasindan sonra 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami konusunda düzenlenen çesitli spor müsabakalarinda dereceye giren okul takimlarina ve ögrencilerine kupa ve madalyalari protokol üyeleri tarafindan verildi.  Okullar ve Foça Belediyesi’nin halk oyunlari ve dans ekipleri ile Spor Lisesi ögrencilerinin jimnastik gösterileri, coskuyla izlendi ve alkislandi. 

Atatürkçü Düsünce Dernegi Foça Subesi, ‘‘19 Mayis Atatürk'e Dogru Bisiklet Turu’’ etkinligi düzenledi.

Foça Jandarma Komando Okulu ve Egitim Merkezi Komutanligi Jandarma Bando Orkestrasi, marslari ve sarkilariyla bayram kutlamasina cosku katti.