Tarih: 24.04.2021 10:24

FOÇADA 23 NISAN COSKUYLA KUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Saat 11.00’da Cumhuriyet Meydani’ndaki Atatürk Aniti önünde ki kutlama programi askeri bandonun çaldigi 23 Nisan Çocuk sarkilariyla basladi. Foça Kaymakami Ali Çetin, Amfibi Görev Grup ve Garnizon Komutani Tümamiral Yanki Bagcioglu, Belediye Baskani Fatih Gürbüz, Foça Jandarma Komando Okulu ve Egitim Merkezi Komutani Tuggeneral Vedat  Çolak, Ak Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve  Iyi parti Ilçe Baskanlari, ilçede subesi bulunan STK’larin baskan ve üyeleri, garnizonda görevli subay ve astsubaylar, ögretmen ve ögrenciler ile çok sayida vatandas törende yer aldi.  Ilçe Milli Egitim Müdürü Süleyman Menek’in anita çelenk sunumunun ardindan Saygi Durusu’nda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.


Ögretmen Asiye Aslan yaptigi konusmada TBMM’nin açilisinin 101.nci, Atatürk’ün bu günü çocuklara bayram olarak armagan edisinin 92.yilini kutladiklarini hatirlatti. Asiye Aslan; “ Tarihimizde önemli bir dönüm noktasi olan 23 Nisan 1920 Türk Milletinin varolus mücadelesinde kendi azim ve kararliligiyla zafere ulasmasinin en büyük örneklerinden  biridir. Büyük Atatürk herseyin bittigi zannedildigi bir anda bu büyük milletle herseyin en iyisekilde basarilacagina inanmis ve bundan daha da önemlisi bu gerçegi tüm dünyanin görmesini saglamistir. “dedi.

Konusmanin ardindan ögrencilerin okudugu coskulu siirler katilanlardan büyük alkis aldi. Ögrencilerin sundugu ve izleyenlere duygulu anlar yasatan “Atatürk’ü Gördün mü” adli gösteri de dakikalarca alkislandi.

Resmi törenin ardindan CHP Foça Ilçe Örgütü ve Atatürkçü Düsünce Dernegi(ADD) Foça Subesi üyeleri tarafindan çelenk sunumu yapildi.  Vatandaslar Atatürk Anitina çiçekler biraktilar.

Foça’daki kutlamalar çocuklara Foça Emniyet Müdürlügü ve Ilçe Jandarma Komutanligi araçlariyla sirenler çalarak kent turu attirilmasiyla tamamlandi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —