FOÇA'DA BELEDIYELER BARIS IÇIN BULUSTU

FOÇA

‘‘Baris Için Belediye Bulusmalari'' Foça etkinligi, dönemine iz birakan belediye baskanlarini bir araya getirdi.

Ege Baris ve Iletisim Derneginin hazirladigi “Baris Için Belediye Bulusmalari Foça Baris Belediyeciligi 1989-1999’’ isimli etkinlik, 17 Subat Persembe günü Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde gerçeklestirildi.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in de katildigi program kapsaminda; Ege Baris ve Iletisim Dernegi Baskani Bülent Tanik, CHP geçmis dönem genel baskan yardimcisi ve Milletvekili Zeynep Altiok, SHP Genel Sekreteri ve geçmis dönem Bayindirlik Bakani Halil Çulhaoglu, PEN Türkiye Yazarlar Dernegi Baskani Zeynep Oral ve Sualti Arastirmalari Dernegi Baskani Yalçin Savas, Baris Belediyeciligi konusundaki düsüncelerini ve tecrübelerini anlatti.

ORTAK DEGERLERE VURGU

 Baris ve kardeslik ortaminin güçlendirilmesinde yerel yönetimlerin ve kentlerin önemine dikkat çeken Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “Bizler Ege’nin iki yakasindaki kardes halkiz. Cografi yakinligin çok ötesinde köklü baglara sahibiz. Biz, Akdeniz ve Anadolu’nun çok sesli, çok renkli toplumsal yapisinin vücut bulmus haliyiz. Aramizdaki barisi kalicilastirmanin yolu ortak degerlere tutunmaktan ve dayanismamizi büyütmekten geçiyor. Tipki Izmir’in yüzlerce yildir yaptigi gibi… Gün barisi büyütme günü. Barisa, demokrasiye, adalete tutunacagimiz zaman tam da simdi. Çünkü yasadigimiz toplumsal ve ekonomik sorunlari ancak baris zemininde çözebiliriz.” seklinde konustu.

Foça Belediye Baskani Fatih Gürbüz de destekleri için Baskan Tunç Soyer ve 1989-1999 yillari arasinda Foça Belediye Baskanligi yapmis Nihat Dirim’e tesekkür ederek “Bizim görevimiz, bu kentin tarihiyle, insaniyla, gelecegiyle ve tüm canlilariyla baris içinde yasamasini saglamak olmalidir.” dedi. 


BARIS BELEDIYECILIGI EMEK ÖDÜLÜ NIHAT DIRIM'E VERILDI.

Konusmalarin ardindan Baris Belediyeciligi Emek Ödülü Foça Belediyesi geçmis dönem Belediye Baskani Nihat Dirim’e verildi. Dirim’e ödülünü Dikili Eski Belediye Baskani Osman Özgüven takdim etti. 10 yillik baskanlik döneminde Foça’nin çevre mücadelesinden katilimci yönetime kadar yaptigi projeler hakkinda bilgiler veren Nihat Dirim, “Baris belediyeciliginin üç temel halkasi var. Baskanlik dönemimizde seffafliga öncelik verdik. Belediye meclis üyeleri katilim ve seffafligin temel tasi haline geldi. Ikinci halkada proje bazinda halkin katilimini sagladik. Üçüncü halka ise kentin sorunlarinin çözümünü öncelik edinmemizdi.” dedi. 

EGE'NIN IKI YAKASINDAN BARIS MESAJLARI

Etkinlikte gazeteci Sevki Avci’nin “Saydam Gösterisi” ile Ege’de Birlikte Var Olma ve Iletisim Dernegi (SINIPARKSI) Baskani Stratis Pallis ve Palea Fokea Eski Belediye Baskan Yardimcisi Zacharo Francheskos’un mesajlari yayinlandi.