Tarih: 28.12.2020 06:06

FOÇADA ÜNIVERSITE ÖGRENCILERINDEN KAN BAGISI

Facebook Twitter Linked-in

Izmir’in Foça Ilçesi’nde bulunan Reha Midilli Turizm Fakültesi ögrencileri Türk Kizilay’ina kan bagisinda bulundu. Kan bagisinda bulunanlar arasinda kiz ögrencilerin çogunlukta olmasi dikkat çekti.

Türk Kizilayi mobil kan alim ekibi 2 saatlik süre için Atatürk Mahallesi yamaçlarinda bulunan Fakülte binasinda konuslandi. Gönüllü ögrencilerin öncelikle kan vermeye uygun olup olmadigi kan sayimlari yapilarak belirlendi. Uygun olan ögrencilerden 27 ünite kan bagisi alindi.   

Kanin sürekli ihtiyaç oldugunu bildiklerini bu yüzden saglikli her insanin kan vermesi gerektigine inandiklarini belirten ögrenciler rahatsizlanan büyükleriyle hastanelerde kan temini konusunda yasadiklari bazi sikintilarinda kan vermelerinde etkili oldugunu söylediler.

Bagisçi ögrencilerden Abdullah Dündar kan vermenin çok önemli oldugunu bildiklerini bu yüzden gönüllü olarak kan verdiklerini söyledi. Abdullah Dündar; “Belki o an bize kan lazim olmuyor. Ama o kana mutlaka birinin ihtiyaci oluyor ve verdigimiz kan mutlaka kullaniliyor. Bu yüzden de kan vermenin çok gerekli  olduguna inaniyoruz. Umarim herkes kan verir.”dedi.

Ögrencilerden Oya Zeynep Sahin ise; bir ünite kanin 3 kisinin hayatini kurtardigini bilmenin kan vermek için yeterli bir neden olduguna dikkat çekti. Oya Zeynep Sahin kan vermekten çekinenlere; “Korkacak bir sey yok. Basit bir islem. Sizleri de kan vermeye davet ediyoruz” sözleriyle seslendi.

Türk Kizilayi mobil ekibi Foça Turizm Fakültesi’nden sonra kan alim islemlerine Foklu Çesme önünde devam etti. 2 saat süren alimlara Atatürkçü Düsünce Dernegi (ADD)Foça Subesi 15 bagis ile destek verdi.  Türk Kizilayi’na bir günde Foça’dan toplam 42 ünite kan saglandi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —