FOÇA'DA DENİZANASI ÇALIŞTAYI

FOÇA

Foça Belediyesi, deniz anası sorunu için akademik çözüm arıyor.

İzmir Foça'da yaz aylarında başlayan ve turizmi olumsuz etkileyen deniz anası istilası sorunu ile ilgili Foça Belediyesi çözüm arayışları devam ediyor.

Ağustos ayı başında başlayan deniz anası istilası bir turizm kenti olan Foça'yı sadece turizm noktasında etkilemedi. Foça halkının geçim kaynağı olan balıkçılık da zarar gördü. Balıkçıların attığı ağlara dolan deniz anaları ağları doldurarak ve ağırlık yaparak ağlara zarar veriyor. 

Foça'nın gelir kaynaklarından olan balıkçılık ve turizm alanında yaşanan bu sorunun çözümü için Foça Belediyesi  çalıştay hazırlıklarına başladı.

Dr. Özge Buyurgan’ın moderatörlüğündeki iki günlük çalıştayda yaşanan çevre sorunun nedeni ve çözüm önerileri tartışılacak. İki gün sürecek çalıştaya Katip Çelebi Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi'nden akademisyenler katılacak.

Çalıştay hakkındaki düşüncelerini aktaran Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘Prof. Dr. Hasan Baha Büyükışık’ın başkanlığında gerçekleşecek olan çalıştayda; Ege Üniversitesi, Kâtip Çelebi Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesinden katılacak olan akademisyenler ile ilgili paydaşlarımızla birlikte bu önemli çevre sorunu karşısındaki çözüm önerilerini değerlendirecek ve sonuçlarını paylaşacağız’’ dedi.



Anahtar Kelimeler: ' DENİZANASI ÇALIŞTAYI